ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ FYEG ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ..


Το Σαββατοκύριακο 13.2-14.2.2010 πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο η συνδιάσκεψη της FYEG (Federation of Young European Greens), Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Νέων Πράσινων με θέμα το μέλλον της Ομοσπονδίας με αφορμή τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Τα κράτη που εκπροσωπήθηκαν εκτός από την Ελλάδα ήταν η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία,η Σερβία, η Τσεχία, η Σουηδία, η Φιλανδία, η Αγγλία, η Ρουμανία, η Καταλανία, η Φλαμανδία, η Ρωσία και το Λουξεμβούργο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η οργανωτική δομή της FYEG, η εσωτερική οργάνωση, ο τρόπος ψηφοφορίας και ο ρόλος της Εκτελεστικής Γραμματείας. Όλες οι προτάσεις που έγιναν και συζητήθηκαν θα υποβληθούν στη Γενική Συνέλευση,το ανώτατο διοικητικό όργανο της FYEG, που θα λάβει χώρα τον Απρίλη στη Μπρατισλάβα, όπου και θα ψηφισθούν ή θα καταψηφισθούν.


Εμείς με την παρουσία μας ως Έλληνες Νέοι Πράσινοι προσπαθήσαμε να προσδώσουμε την αναγκαιότητα που υπάρχει για μία κοινωνική αλλαγή και κάναμε προτάσεις για την αποκέντρωση της Ομοσπονδίας. Πως πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και από το μοντέλο της αειφόρας ανάπτυξης που προτείναμε μέχρι τώρα και το οποίο δεν μας έχει βγάλει πουθενά παρά σε ένα πρασίνισμα του καπιταλισμού, να περάσουμε στο μοντέλο της αποανάπτυξης.
Η ιδέα της αποανάπτυξης ξεκίνησε από τη Γαλλία και απαντάει στα αδιέξοδα του φιλελευθερισμού και της παγκοσμιοποίησης λέγοντας: Όχι άλλη ανάπτυξη! Η αποανάπτυξη δεν σημαίνει συντήρηση και ακινησία, αλλά απόρριψη του καταναλωτικού τρόπου ζωής, άρνηση της αλόγιστης ανάπτυξης, προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός άλλου πιο εξισωτικού μοντέλου διάρθρωσης των κοινωνιών. Η παραίτηση από το περιττό είναι τουλάχιστον ένα βήμα που σου επιτρέπει να ανασαίνεις καλύτερα, αλλά και να σκέφτεσαι με μεγαλύτερη φρόνηση από πριν.

Είναι καιρός εμείς οι νέοι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αλλάξουμε την κοινωνία. Εξάλλου, είναι καλύτερα να κυνηγάς το αδύνατο πριν βρεθείς αντιμέτωπος με το αδιανόητο..

Σημ.1. Για την ιστορία η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη κοινότητα Νέων Πράσινων αριθμώντας 7.000 μέλη...
Σημ.2. Τους Έλληνες Νέους Πράσινους εκπροσώπησε η Χριστίνα Κοττώρη.

Κατεβάστε από εδώ το εισηγητικό κείμενο των Ελλήνων Νέων Πράσινων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: