Η ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΡΑΣΤΑ ΠΙΑΝΕΤΑΙ

Μετά τον Παναγιώτη με τα πράσινα All Star και το φοιτητή με τις πυτζάμες, οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές της χώρας έχουν να παινεύονται για ακόμα μία προφυλάκιση «επικίνδυνου και ταραχοποιού στοιχείου».


O Μάριος Ζ. συνελήφθη κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου στα πλαίσια της γενικής απεργίας ως ύποπτος για συμμετοχή σε μικροεπεισόδια που είχαν γίνει προηγουμένως. Ο τρόπος της σύλληψής του ήταν αρκετά βίαιος, σε μια στιγμή που δε γινόταν το οποιοδήποτε επεισόδιο. Όπως καταγγέλλει ο ίδιος, αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, σύρθηκε βίαια από το σώμα της πορείας στο πεζοδρόμιο από αστυνομικό των ΜΑΤ, γεγονός που βεβαιώνεται και από αρκετές φωτογραφίες. Τελικά προφυλακίστηκε για συμμετοχή σε φθορές και επίθεση σε όργανα των ΜΑΤ. Κρίθηκε ύποπτος για συμμετοχή σε επεισόδια με βάση τη μαρτυρία του αστυνομικού που τον συνέλαβε, ενώ μοναδικά πειστήρια εμφανίστηκαν...ένα μπουκάλι σαμπουάν και γυαλιά κολύμβησης που είχε ο Μάριος στο σακίδιό του, προκειμένου να πάει στο κολυμβητήριο για προπόνηση μετά την πορεία, αφού είναι προπονητής σε κολυμβητικό σύλλογο.


Τέτοια περιστατικά μας υπενθυμίζουν πως παραμένουν κενό γράμμα οι επανειλημμένες διακυρήξεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, με τις οποίες εγγυάται να εξαλείψει τα κρούσματα αυταρχισμού στην ΕΛΑΣ και να θέσει στο προσκήνιο την προστασία των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων όσων έρχονται σε επαφή με αστυνομικά όργανα. Σε μία σύγχρονη δημοκρατία που πηγάζει από τη βούληση των πολιτών για να υπηρετεί τα δικαιώματά τους, δε συγχωρείται η ταλαιπωρία τους με τόσο διάτρητα στοιχεία, πόσο μάλλον η άδικη ενοχοποίησή τους με βάση την εμφάνιση, προκειμένου να παρουσιαστεί η εικόνα μιας αστυνομίας που συλλαμβάνει και τιμωρεί ταραχοποιούς για τα δελτία των 20.00.


Ως Νέοι Πράσινοι ζητάμε την άμεση απελεύθερωση του Μάριου Ζ Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου καλείται να προχωρήσει άμεσα σε κυρώσεις κατά των αστυνομικών που είναι υπεύθυνοι για την σύλληψη του νεαρού και να δώσει σαφή δείγματα γραφής στους υφιστάμενούς της αστυνομικούς πως κάθε κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικά όργανα δε θα γίνεται ανεκτή.





Δεν υπάρχουν σχόλια: