Η Συνδιάσκεψη της Κοτσαμπάμπα


Η Συνδιάσκεψη της Κοτσαμπάμπα για την κλιματική αλλαγή και τα δικαιώματα της Μητέρας Γης
Παρουσίαση και προβολή βίντεο από μέλη της ελληνικής αποστολής

Πέμπτη 17 Ιουνίου, 7.30μμ, Πλατεία Κουμουνδούρου


Στις 19-22 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στην Κοτσαμπάμπα της Βολιβίας η Παγκόσμια Συνέλευση Κινημάτων και Πολιτών για το κλίμα.

Η Συνδιάσκεψη αυτή ήρθε σε συνέχεια αλλά και στον αντίποδα του φιάσκου της Κοπεγχάγης. Το λόγο αυτή τη φορά δεν είχαν οι κυβερνήσεις αλλά εκπρόσωποι κινημάτων και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται για την προστασία του παγκόσμιου κλίματος. Αποτέλεσμα της Συνδιάσκεψης δεν ήταν κάποιο άτολμο κείμενο άρνησης δεσμεύσεων όπως στην Κοπεγχάγη αλλά η Παγκόσμια διακήρυξη για τα δικαιώματα της Μητέρας Γης. Η Συνδιάσκεψη επίσης κάλεσε για τη δημιουργία ενός Δικαστηρίου Κλίματικής Δικαιοσύνης και για ένα Παγκόσμιο Δημοψήφισμα που θα επιτρέψει στους πολίτες του κόσμου να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Θα προβληθεί βίντεο με πλάνα από τη Συνδιάσκεψη καθώς και από ένα μικρό οδοιπορικό στα μονοπάτια του Τσε. Ο εναλλακτικός δρόμος της Βολιβίας, Τσε Γκεβάρα και Βολιβία, Οικολογική κρίση, έχουμε βιώσιμο μέλλον; Ερωτήματα και σκέψεις που θα γεννηθούν και θα συζητηθούν μέσα από την προβολή και τη συζήτηση.

Τις εμπειρίες τους θα μεταφέρουν οι Γιώργης Οικονομόπουλος και Λίνα Καρανασοπούλου, εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων στη Συνδιάσκεψη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση για την ανάγκη άμεσης και ριζικής αλλαγής του υπάρχοντος αναπτυξιακού μας μοντέλου ως απαραίτητο στοιχείο της προστασίας του κλίματος και του πλανήτη, με τη συμμετοχή του Τάσου Κρομμύδα από τους Οικολόγους Πράσινους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: