ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ




Η Ομοσπονδία των Νέων Ευρωπαίων Πράσινων ζητάει από την ΕΕ να στηρίξει τους Αιγύπτιους διαδηλωτές στην απαίτησή της τους για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ.

Από τις 25 Ιανουαρίου ο λαός διαδηλώνει και μάχεται στους δρόμους ενάντια στο καθεστώς. Αστοί και αγρότες, σπουδαστές και ηλικιωμένοι, κληρικοί και κοσμικοί, εργατικοί και φιλελεύθεροι, ενώνονται στο αγώνα για ελευθερία και δημοκρατία.

Η Δελφίνα Ρόσσι, συνεκπρόσωπος τύπου της FYEG είπε:< Αυτός ο πρόεδρος και η κυβέρνησή του έχουν κολλήσει στη εξουσία από το 1981, χρησιμοποιώντας απαράδεκτα μέτρα για να καθυποτάξουν το λαό της Αιγύπτου, που τώρα απαιτεί ίσες ευκαιρίες, σωστές εκλογές και δίκαιη κατανομή του πλούτου. Αυτές είναι αξίες που η ΕΕ ισχυρίζεται ότι εκτιμά και σέβεται, ενώ σιωπηρά στηρίζει δικτατορίες. Για μας είναι σαφές ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει μια δήλωση σήμερα ζητώντας την απομάκρυνση του Μουμπάρακ.>

Η Ομοσπονδία των Νέων Ευρωπαίων Πράσινων αντιλαμβάνεται ότι η παραίτηση του Μουμπάρακ μπορεί να δημιουργήσει πολιτικό κενό και να πάρουν την εξουσία Ισλαμικές δυνάμεις.< Το ότι οι κοσμικές ελευθερίες του Αιγυπτιακού λαού είναι υπό φοβερή πίεση μας ανησυχεί πολύ. Όμως, όλοι όσοι είναι μάρτυρες του ξεσηκωμού εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν καταλάβει ότι αυτή η ιστορική λαϊκή εξέγερση δεν μπορεί-και δεν πρέπει –να σταματήσει. Όσο περισσότερο μένει ο Μουμπάρακ, τόσο μεγαλύτερη είναι η απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή> λέει ο Σεμπάστιαν Πάουερ, συνεκπρόσωπος τύπου της FYEG.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της πορείας των διαδηλωτών, η κυβέρνηση προσπάθησε να τους σταματήσει κλείνοντας τις σιδηροδρομικές και τις τηλεφωνικές γραμμές. Οι τηλεφωνικές εταιρίες συνεργάζονται σ΄αυτό με τη θέλησή τους. Με το κλείσιμο του Internet και των τηλεπικοινωνιών, η κυβέρνηση του Μουμπάρακ αφαιρεί ένα βασικό δημοκρατικό δικαίωμα, προσπαθώντας να εμποδίσει την οργάνωση και την επικοινωνία μεταξύ των αγωνιστών που διαμαρτύρονται για το καθεστώς.Σοκάρει το γεγονός ότι Διεθνείς Eταιρίες όπως η Vodafone υπακούουν σε τέτοιες διαταγές> είπε η Δελφίνα Ρόσσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: