Εναλλακτικοί τρόποι – προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων
Οι Νέοι Πράσινοι, με αφορμή την κοινωνικοοικονομική κρίση που βιώνουμε και τη συνεχή αύξηση της ανεργίας με ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά στους νέους, διοργανώνουν μία σειρά εκδηλώσεων με θέμα “Εναλλακτικοί τρόποι – προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων”.

Θα πραγματοποιηθεί μία σειρά ημερίδων στα Πανεπιστήμια, εστιάζοντας στις πράσινες προοπτικές εργασίας που άπτονται της κάθε σχολής.

Σκοπός μας είναι να προσεγγίσουμε το μέλλον με ρεαλιστικές εναλλακτικές βιώσιμες προτάσεις.

Η πρώτη μας εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 5 Απριλίου (05/04/2011), στο Αμφιθέατρο Σιδέρη και ώρες μεσημεριανής (14:30) και θα συμπεριλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις και προβολή ντοκιμαντέρ.

Η πρώτη εισήγηση έχει τίτλο ‘Οικολογικοποίηση της Γεωργίας και οι προσωπικές επαγγελματικές επιλογές’’. Είναι μια προσωπική αφήγηση από το Μάριο Δεσύλα, Γεωπόνο-Σύμβουλο Βιολογικής- Βιοδυναμικής-Ομοιοδυναμικής Γεωργίας.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση, ερωτήσεις, συμπεράσματα.

Έπειτα, θα πραγματοποιηθεί εισήγηση από το Σπύρο Σγούρο, Γεωπόνο- Γεν. Διευθυντής Οργανισμού Πιστοποίησης Βιολογικών προϊόντων, με θέμα “Καινοτόμες προσπάθειες κοινωνικού χαρακτήρα στον αγροτικό χώρο- δυνατότητες απασχόλησης των γεωπόνων”.

Στη συνέχεια, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ ‘Φόρος Τιμής στην Καταλονία ΙΙ’ σε παραγωγή-επιμέλεια των Manuel Castells και Joana Conill, από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Καταλονίας. Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ: Σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία, μία άλλη κοινωνία αυτο-οργανώνεται. Επαναπροσδιορίζουν τις ανάγκες τους, μειώνουν την κατανάλωση, αυτοδιαχειρίζονται την τροφή και την ενέργεια τους, τοπικοποιούν την παραγωγή τους και συναλλάσσονται χωρίς μεσάζοντες.

1 σχόλιο:

δημητρης δουλαλας είπε...

Δείτε και το δικό μου blog
έχει εναλλακτικούς τρόπους προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων

http://neobestptc.blogspot.com/

έχει κάποιους τρόπους για online κέρδη.
Αξίζει πραγματικά !!!