ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚH MEΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ




Οι Νέοι Πράσινοι με αφορμή τις σημερινές φοιτητικές εκλογές δηλώνουμε ότι απορρίπτουμε την κυριαρχία των κομματικών μηχανισμών στα Πανεπιστήμια.

Δεν θέλουμε τους φοιτητές κομματικά φερέφωνα, αλλά νέους ανεξάρτητους, με κριτική σκέψη, μακρυά από δογματισμούς, φανατισμούς και παλαιοκομματικούς διαχωρισμούς. Θέλουμε φοιτητές που δεν θα χρειάζεται να εγγραφούν σε κάποιο κόμμα, για να εξασφαλίσουν σημειώσεις, εκδρομές, φιλίες, ή ακόμα χειρότερα την εύνοια των καθηγητών.

Πιστεύουμε στη δημιουργία οικολογικών φοιτητικών κινημάτων που θα λειτουργούν ακομμάτιστα, αυτόνομα, μέσα από τη σύνθεση της διαφορετικότητας, βασισμένα στις αρχές της άμεσης δημοκρατίας και της ελευθερίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων, της μη βίας και της αποδέσμευσης από τις υπάρχουσες στερεοτυπικές δομές, θα προάγουν τις πράσινες ιδέες, βασιζόμενα περισσότερο στην πράξη και λιγότερο στην θεωρία.
Καλούμε τους φοιτητές να στηρίξουν τέτοιες προσπάθειες, όπου αυτές υπάρχουν.

Θέλουμε πανεπιστήμια ανοιχτά και δωρεάν, απαιτούμε από την κυβέρνηση να αυξήσει τα κονδύλια για την παιδεία και την έρευνα. Πιστεύουμε ότι είναι η μόνη λύση για να βγει βραχυπρόθεσμα από την κρίση, και η τωρινή κατάσταση είναι απλά αυτοκτονική για την χώρα. Μόνο βασιζόμενη στην πρωτοπορία, την έρευνα, μέσω της αξιοποίησης μελετών μπορούμε να ελπίζουμε ότι η Ελλάδα δεν θα είναι απλά τόπος παραθέρισης της Ευρώπης αλλά ένα παραγωγικό αυτόνομο κράτος. Τα πανεπιστήμια πρέπει να δείχνουν το παράδειγμα, να είναι όσο το δυνατόν ενεργειακά αυτόνομα και με πλήρη διαχείριση των απορριμμάτων τους, λειτουργώντας ως ερευνητικό πεδίο για την βέλτιστη αξιοποίησή τους.

Τέλος, θεωρούμε τα σενάρια που θέλουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών προφητικά για τις ερχόμενες βουλέυτικές τουλάχιστον αποπροσανατολιστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: