Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΟΙ "ΦΡΟΥΡΟΙ" ΤΗΣ


Το βράδυ της 27/9/2011 για άλλη μια φορά, αστυνομία και πολιτεία έδειξαν το "δημοκρατικό" τους προσωπείο. Κατά τη διάρκεια της ψήφισης των νέων απαράδεκτων μέτρων, έξω από το κοινοβούλιο εκατοντάδες πολιτών ασκούσαν το δικαίωμά τους στο συνέρχεσθαι και διαμαρτύρονταν ειρηνικά.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που φυσικά έγιναν, αφού είχαν προηγηθεί προκλήσεις και από την συγκέντρωση των ειδικών φρουρών νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρίες ένας από τους αστυνομικούς τράβηξε το όπλο του και έχασε τον γεμιστήρα του, την ώρα που συνάδελφοί του ξυλοκοπούσαν μανιωδώς έναν διαδηλωτή με ασπίδες και γκλοπ μπροστά στα σκαλάκια του Συντάγματος.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών αλλά ακόμη περισσότερο των πολιτικών προϊστάμενών τους, οι οποίοι, με τις όποιες εντολές για κλιμάκωση της βίας, τους ενθαρρύνουν να παρεκτρέπονται και τους συγκαλύπτουν. Οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα, χωρίς εμφανή διακριτικά όπως επιβάλλεται, αλλά με "περήφανες" διακοσμήσεις στα κράνη με σύμβολα που παραπέμπουν σε άμεσες σχέσεις με τον φασιστικό χώρο.
Οι ίδιες δυνάμεις έχουν χάσει κάθε κύρος στην κοινωνία και δυναμιτίζουν με την παρουσία τους και ακόμα περισσότερο με τη συμπεριφορά και ατιμωρησία τους.
Πιστεύουμε ότι αυτή η συμπεριφορά δεν συμβάλλει στην διατήρηση της τάξης και της κοινωνικής ειρήνης, αλλά βοηθά στην εξάπλωση του φόβου και τη δημιουργία μιας κοινωνίας μίζερης και υποτελούς.
Επιπλέον ευχόμαστε αυτή την φορά το θλιβερό και απαράδεκτο γεγονός να μην καλυφθεί πίσω από μια ακόμη αμφίβολης εγκυρότητας ΕΔΕ, πίσω από την οποία θα κρυφτεί η πολιτεία.
Τέλος, φοβούμαστε πως καθώς θα σκληραίνουν τα μέτρα και οι διαμαρτυρίες των πολιτών θα αυξάνονται, θα αυξάνεται και ο κίνδυνος ενός θανάσιμου "μεμονωμένου" περιστατικού.
Είναι ανάγκη να διατηρηθεί η νομιμότητα ώστε να μην οδηγήσουμε την κοινωνία στην «ζούγκλα» της ανεξέλεγκτης βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: