Διάβημα διαμαρτυρίας στους Γερμανούς Νέους Πράσινους
Αγαπητοί Πράσινοι φίλοι,

Με αυτή την επιστολή θα θέλαμε να εκφράσουμε την έκπληξη και την απογοήτευσή μας στο γεγονός ότι αυτό το Σαββατοκύριακο, στο Συνέδριο σας στο Κίελο, φιλοξενείτε σαν ομιλητή τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας Γιώργο Α. Παπανδρέου.
Καταλαβαίνουμε ότι τον προσκαλείτε με την ιδιότητά του ως πρόεδρο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, όπως και το γεγονός ότι ανταποδίδονται οι προσκλήσεις των κκ. Τζέμ και Φίσερ στο συμπόσιο της Σύμης από τον κ. Παπανδρέου.
Δεν καταλαβαίνουμε όμως γιατί μένετε μόνο σε αυτή τη μονόπλευρη ανάγνωση του πολιτικού του ρόλου, ιδιαίτερα μετά την εξαιρετικά αποτυχημένη θητεία του σαν Πρωθυπουργός της Ελλάδας και τις ενέργειές του που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και την Ευρώπη στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Με αυτή τη πρόσκληση επιβραβεύετε ουσιαστικά τις πολιτικές που οδήγησαν στα σκληρά μέτρα λιτότητας και το μνημόνιο της κοινωνικής αφαίμαξης, στον εκτροχιασμό του ελληνικού χρέους και του δημοσιονομικού ελλείμματος, στην ακύρωση στην πράξη έννομης προστασίας του περιβάλλοντος και του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δικαίου με την εισαγωγή του fast track, από το οποίο επωφελούνται αποκλειστικά οι επενδυτές, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές κοινωνίες και ανάγκες, στη δημιουργία ενός διεφθαρμένου πελατειακού κρατικού μηχανισμού και ενός κοινωνικού μετώπου ανομίας και φοροδιαφυγής, στην περικοπή ουσιωδών κοινωνικών παροχών και τη περιστολή προσωπικών ελευθεριών, καθώς και την εγκαθίδρυση μιας μη-δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης με διορισμένο πρωθυπουργό από το διεθνές τραπεζικό λόμπι και υπουργούς ακροδεξιούς εθνικιστές, υμνητές της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών και του Χίτλερ.
Αυτή η πρόσκληση καθαρίζει το πολιτικό προφίλ του κ. Παπανδρέου ως πρόεδρο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, αποσιωπώντας την κοινωνικά και περιβαλλοντικά εγκληματική πολιτική που ακολούθησε στην Ελλάδα, και προφανώς απαξιώνει τα αισθήματα και την πολιτική διαφωνία των Ελλήνων Πράσινων, όχι μόνο για τις επιλογές του ΓΑΠ αλλά και για την ίδια την επιλογή των Γερμανών Πράσινων να τον έχουν ως κεντρικό ομιλητή χωρίς αντίλογο από το αδερφό Πράσινο κόμμα της Ελλάδας.
Θεωρούμε περιττό και αυτονόητο να αναφέρουμε την πιθανή πολιτική και δημοσκοπική ζημιά που μπορεί έχει για τους Οικολόγους Πράσινους αυτή η πρόσκληση και επιβράβευση του κ. Παπανδρέου από τους Γερμανούς Πράσινους, ιδιαίτερα αυτή την τεταμένη προεκλογική περίοδο.
Ενώ το Γερμανικό Πράσινο κόμμα έχει δείξει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό τα τελευταία δύο χρόνια μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, δυστυχώς δεν δείχνει αντίστοιχη αλληλεγγύη στο αδερφό Πράσινο κόμμα της Ελλάδας (Οικολόγοι Πράσινοι), στη βάση του σχετικού ψηφίσματος της Μάλτας από τον Μάιο του 2003.
Συναινούμε στην αντίστοιχη επιστολή που σας έστειλε το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, σας ευχόμαστε με την σειρά μας ένα εποικοδομητικό συνέδριο και ευχόμαστε αυτή η επιστολή να σας προβληματίσει και να θέσει τις βάσεις για ένα γενικευμένο κλίμα αλληλεγγύης ανάμεσα σε όλα τα Πράσινα κόμματα, για να ανταπεξέλθουμε από κοινού στην κοινωνικά ανάλγητη κρίση χρέους και δανεισμού της Ευρώπης.

Φιλικά,
Νέοι Πράσινοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: