Καλή Χρονιά σε όλους και όλες!



Η αλλαγή του χρόνου καταφτάνει αμέσως μετά τη βίαιη προσαρμογή πολλών από μας στην περίοδο των γιορτών, στο τέλος μιας χρονιάς που κυριάρχησε σε ένα μεγάλο μέρος του λαού η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια. Οι κοινωνικές ανισότητες στην Ελλάδα και στην ΕΕ εντάθηκαν, οι ζωές πολλών συνανθρώπων μας χειροτέρεψαν, το περιβάλλον συνέχισε να αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης. Το βαρέλι αυτό στο οποίο μας έχουν βάλει φαίνεται να μην έχει πάτο και ''όλοι μαζί'' (όπως λένε και τα περίφημα προεκλογικά σλόγκαν) βουλιάζουμε όλο και βαθύτερα.
Έχουμε φτάσει, λοιπόν, σε μια κατάσταση να φοβόμαστε να έρθει το νέο έτος, γιατί κάθε νέο έτος έχει καταντήσει να σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής κι ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Πολύ περισσότερο το 2012, που ξημερώνει ''δίσεκτο'' για να φέρει καινούρια δεινά...
Οι μήνες που πέρασαν, ωστόσο, δείχνουν πως σε τόσο οριακές στιγμές οι άνθρωποι αρχίζουν ν'αλλάζουν νοοτροπία. Τα μαζικά κοινωνικά κινήματα που εκδηλώθηκαν και στη χώρα μας και στον υπόλοιπο κόσμο ήταν ένα μικρό δείγμα της αποφασιστικότητας ολοένα και περισσότερων να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και να έχουν λόγο για το μέλλον τους. Καθημερινά είναι πια δίπλα μας τα παραδείγματα αυτοοργάνωσης, ανταλλακτικής οικονομίας, εναλλακτικών κοινοτήτων, που δείχνουν πως ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες ενωμένοι και (κυρίως) αλληλέγγυοι ο ένας προς τον άλλο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε!
Οι Νέοι Πράσινοι, διαρκώς παρόντες στο χώρο των κοινωνικών κινημάτων, δηλώνουμε, παρά τις αντιξοότητες, πραγματικά αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά! Η συνειδητοποίηση και η (έστω αναγκαστική) πολιτικοποίηση ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας που συντελείται δίνει ώθηση και ορμή στο πράσινο κίνημα να παλέψει για την ποιότητα ζωής που δικαιούμαστε, για την καταπολέμηση των διακρίσεων, για μια δίκαιη κατανομή των βαρών και ουσιαστικά για την ίδια τη δημοκρατία! Η δύναμη που γεννιέται ''από τα κάτω'', από τους ίδιους τους ανθρώπους δείχνει πως αυτοί εντέλει θα δικαιωθούν και θα νικήσουν!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ
Νέοι Πράσινοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: