Εκλογές και Νεολαία - Μήνυμα Νέων Πράσινων


Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, όπου ο ελληνικός λαός έδωσε μια τελευταία ευκαιρία στη Μεταπολίτευση. Σήμερα πια είναι φανερό πως ένα σημαντικότατο τμήμα του λαού έχει μετανιώσει φριχτά για την επιλογή του να στηρίξει ξανά τα ''μεγάλα'' κόμματα. Όπως, επίσης, είναι σαφές ότι η παρούσα σύνθεση της Βουλής, μιας Βουλής που κρατήθηκε ζωντανή με νύχια και με δόντια και με συνεχείς επαναφορές στο χειρουργείο, δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στους νέους κοινωνικούς συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί.
Ιδιαίτερα σημαντική στις εκλογές της 6ης Μα'ί'ου είναι η ψήφος της νεολαίας, καθώς το δικό της μέλλον είναι που πλήττεται βάναυσα, τα δικά της πόδια κόβονται όταν πάει να κάνει τα πρώτα της βήματα. Η νεολαία σήμερα είναι οργισμένη, γιατί πληρώνει τις συνέπειες μιας κρίσης που άλλοι δημιούργησαν και αισθάνεται βαθιά θλίψη και αγανάκτηση που αποφασίζουν άλλοι για τη ζωή της χωρίς να τη ρωτήσουν. Είναι προφανές, οπότε, ότι η αποχή από αυτή την καθοριστική αναμέτρηση πιθανότατα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική επιλογή.
Οι Νέοι Πράσινοι καλούμε τη νεολαία να στρέψει την οργή της σε δημιουργία και τα ορμητικά της αισθήματα σε πλειοψηφικό ρεύμα αλλαγής των χρεωκοπημένων πολιτικών της Μεταπολίτευσης. Ζητούμε από τους συνομηλίκους μας να σκεφτούν καθαρά, αποφεύγοντας τα μεγάλα κόμματα που απέδειξαν περίτρανα ότι αποτελούν δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, αλλά και τις γενικευμένες κραυγές, από όποια πλευρά κι αν προέρχονται. Η βία δεν οδηγεί πουθενά, όπως και η στείρα άρνηση, Μια ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή είναι επιβεβλημένη, ως δύναμη που θα εκφράσει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας, αλλά και θα μπορέσει να συνεννοηθεί προς την οικοδόμηση ευρύτερων συμμαχιών για την αλλαγή του υπάρχοντος κοινωνικοοικονομικού μοντέλου.
Φυσικά μόνο η ψήφος δεν είναι τίποτα, αν δε συνδυαστεί με την αλλαγή νοοτροπίας και στάσης ζωής. Γι'αυτό, οι Νέοι Πράσινοι, καλούμε τους πολίτες να σηκωθούν από τον καναπέ και να συμμετάσχουν ενεργά σε όλες τις δομές κοινωνικής αυτοοργάνωσης που διαρκώς πληθαίνουν. Όταν φωνάζαμε μόνοι μας χαρακτηριζόμασταν ως ''γραφικοί''. Τώρα δικαιωνόμαστε για την επιλογή μας να τις στηρίξουμε από την πρώτη στιγμή. Για την πραγματική δημοκρατία, για την προστασία του περιβάλλοντος από τους εκμεταλλευτές του,
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ, ΜΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέοι Πράσινοι

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Αργυρόπουλος είπε...

Ομορφο, ειδικά το σχήμα στην αρχή !!
Καλή επιτυχία!