Η είσοδος της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό Κοινοβούλιο έφερε καινούρια δεδομένα στις ήδη υπάρχουσες επιθέσεις κατά μεταναστών, ευπαθών ομάδων και όχι μόνο!
 Ως Νέοι Πράσινοι, προφανώς και καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας και κάθε προσπάθεια αυτοδικίας. Στεκόμαστε ενάντια στην υπαρκτή φασιστική απειλή, δεν προκρίνουμε όμως την αντιμετώπισή της φασιστικής βίας με το ''ίδιο νόμισμα'', καθώς η βία είναι καταδικασμένη να γεννά περισσότερη βία. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο η αστυνομία να κάνει σωστά την δουλειά της και να μην λειτουργεί επιλεκτικά κάνοντας τα στραβά μάτια σε τέτοια φαινόμενα, όπως δυστυχώς έχει συμβεί πολλές φορές. Είναι, επίσης, αδιανόητο ότι σε ομάδες που προωθούν ανοιχτά την βία, το μίσος τις διακρίσεις και στην ουσία την κατάργηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιτρέπεται η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία.
 Γι'αυτό είναι απαραίτητο και η ίδια η κοινωνία, αφού αναγνωρίσει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει, να απομονώσει τέτοια κρούσματα και να ορθώσει τη φωνή της ενάντια στο φασισμό. Η κλιμάκωση της βίας δεν μπορεί να συνεχιστεί!
 Αυτήν την εποχή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ αλληλεγγύη στις γειτονιές και στους χώρους δουλειάς, παράλληλα με καλά οργανωμένη κοινωνική πολιτική. Οι Νέοι Πράσινοι καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις αντιφασιστικές πορείες της 8ης Ιουνίου:
 ΑΘΗΝΑ: 7 μ.μ., πλατεία Ομονοίας & πορεία στη Βουλή ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου ΡΕΘΥΜΝΟ: 7 μ.μ., Δημαρχείο,
καθώς και στην αντιρατσιστική εκδήλωση των Νέων Πράσινων την Κυριακή 10 Ιουνίου 12:00 στο Θησείο. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! - Νέοι Πράσινοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: