ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, η Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων μαζί με τους Έλληνες Νέους Πράσινους εκφράζουν την έντονη δέσμευσή τους στην ευρωπαϊκή ενότητα και την ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Το ελληνικό μνημόνιο θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης, ώστε οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις και οι πολιτικές λιτότητας να καταστούν λιγότερο επιβλαβείς για τους κοινωνικά ευάλωτους. Αντί της μείωσης των χαμηλών συντάξεων και τον κατώτατο μισθό, θα πρέπει να μειωθούν οι στρατιωτικές δαπάνες και να αρθούν τα φορολογικά πλεονεκτήματα υπέρ της Εκκλησίας. Επιπλέον, η Ελλάδα χρειάζεται ένα πλαίσιο επενδυτικών δράσεων , προκειμένου να βγει από την ύφεση.

 Η Terry Reintke, συν-εκπρόσωπος της FYEG, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών είπε: "Η προπαγάνδα εις βάρος του ελληνικού λαού πρέπει να σταματήσει.Ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών Μ.Μ.Ε συμβάλλει στην έλλειψη κατανόησης και εμπιστοσύνης μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών, αντί να αποτελέσει μέρος της λύσης στην κρίση που περνάει η ευρωζώνη και την επακόλουθη απώλεια πίστης για την ίδια την Ευρώπη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον ελληνικό λαό και πιστεύουμε στην αλλαγή της Ευρώπης , μιας Ευρώπης που θα είναι περισσότερο κοινωνικά δίκαιη, δημοκρατική και οικολογική στο μέλλον! "

Η Μαρία Πετεινάκη εκπρόσωπος των Νέων Πράσινων στην Ελλάδα πρόσθεσε: "Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, αλλά όχι με τον τρόπο που προτείνει η Τρόικα. Χρειαζόμαστε ένα περισσότερο αξιόπιστο πολιτικό σύστημα και ισχυρές ενδείξεις από την ευρωπαϊκή πλευρά για περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη καθώς είμαστε ένα ουσιαστικό μέρος της Ευρώπης! Το δημοσιονομικό σύμφωνο και τα αυστηρά μέτρα λιτότητας κινούνται σε λάθος κατεύθυνση και αυτό θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ακόμη βαθύτερη ύφεση. Οι εκλογές αυτές ήταν μια μεγάλη ήττα για την πολιτική οικολογία και το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων. Θα πρέπει να ανασυνταχθούμε, να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να βγούμε σοφότεροι.
Τέλος, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τεράστια απειλή για τη δημοκρατία από την είσοδο του κόμματος των νεοναζί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Γι αυτό, ένας νέος τομέας κοινωνικής εργασίας, δράσεων και συνεργασιών θα πρέπει να ξεκινήσει. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: