Νέοι Πράσινοι για τις ιδιωτικοποιήσεις



  Ως βασικός στόχος του προγράμματος της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα παρουσιάζονται οι αποκρατικοποιήσεις, η πώληση, δηλαδή, σε ιδιώτες του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών δημόσιων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, όπως είναι οι επιχειρήσεις νερού των μεγαλουπόλεων, ο ΟΣΕ και όσοι οργανισμοί μεγάλων λιμένων της χώρας απέμειναν απούλητοι. Η αρχή είχε γίνει με την μετατροπή των εταιρειών σε ΑΕ και την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο, ενώ η προπαγάνδα υπέρ της ιδιωτικοποίησης κύλησε για μια δεκαετία, με τα μέσα ενημέρωσης να σπεύδουν να ενημερώνουν για το πόσο επιζήμιες δήθεν αποδεικνύονται αυτές οι επιχειρήσεις στον Έλληνα φορολογούμενο ή για ακραίες και καταδικαστέες περιπτώσεις συνδικαλιστών που παρουσιάζονταν ως ο κανόνας. Έτσι, η πρόταση για ιδιωτικοποιήσεις παρουσιάζεται τώρα ως η ορθή και ''εθνικά ωφέλιμη'' λύση.
    Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι κάθε λογής καλοθελητές, όμως, αγνοούν αυτό για το οποίο οι Πράσινοι προειδοποιούμε εδώ και καιρό, το γεγονός, δηλαδή, ότι η υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης θα μας καταστήσει διπλά φτωχότερους. Ιδιαίτερα τώρα όταν αυτή αφορά και επιχειρήσεις που η λογική των αριθμών στην οποία οι κυβερνώντες υποκλίνονται έχει χαρακτηρίσει ως ''κερδοφόρες''. Οι Νέοι Πράσινοι δεν πιστεύουμε ότι με τις ιδιωτικές εταιρίες στο τιμόνι οι πολίτες θα ωφεληθούν πραγματικά, όχι γιατί ως χώρος εχθρευόμαστε την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά διότι αντίστοιχα παραδείγματα του εξωτερικού έχουν αποδείξει στην πράξη πως και κατώτερης ποιότητας και ακριβότερες προς τον πολίτη έγιναν οι αντίστοιχες νέας μορφής επιχειρήσεις. Γι' αυτό, άλλωστε, αναπτύχθηκαν και μαζικά κινήματα επανακρατικοποίησής τους, που ζητούν την άμεση αποχώρηση των πολυεθνικών.
    Ως Νέοι Πράσινοι, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών που ετοιμάζουν ήδη την απάντηση, όπως στη Θεσσαλονίκη, με την ''Κίνηση 136'' που επιδιώκει να περάσει στους ίδιους τους πολίτες η εταιρεία ύδρευσης (ΕΥΑΘ) και να διοικείται αμεσοδημοκρατικά, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Ζητούμε από την κυβέρνηση να επανακαθορίσει τις προτεραιότητές της και να ακούσει επιτέλους τους πολίτες που ζητούν να μην αφεθεί η ζωή τους στο έλεος των κερδοσκόπων. Παράλληλα, ενώνουμε τις φωνές μας με όσες ομάδες πολιτών αντιδρούν στην υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών και διεκδικούν καλύτερη ποιότητα ζωής. Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε τις θέσεις μας στη Νεολαία ακόμα πιο έντονα την περίοδο που έρχεται και να οικοδομήσουμε ένα ευρύτερο μέτωπο διεκδίκησης, επικοινωνώντας και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις.
          ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΤΗΣ

2 σχόλια:

jj7 είπε...

Yπογραφουμε εδω: http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.avaaz.org%2Fen%2Fpetition%2FSAVE_GREEK_WATER_FROM_PRIVATIZATION_SOSTE_TO_NERO_APO_TEN_IDIOTIKOPOIESE%2F%3FcDqEFcb&h=2AQFE6_tr

για την μή ιδιωτικοποιηση του νερου στην ελλαδα..συμμετεχουμε ως ενεργοι πολιτες σε ολες τις δρασεις εναντια στις πολιτικες τους..

jj7 είπε...

http://www.avaaz.org/en/petition/SAVE_GREEK_WATER_FROM_PRIVATIZATION_SOSTE_TO_NERO_APO_TEN_IDIOTIKOPOIESE/?cDqEFcb
σωστη επαναληψη συνδεσμου..