Αλληλεγγύη στην Βίλλα Αμαλίας



 Η Κατάληψη Βίλλα Αμαλίας εδώ και 23 χρόνια αποτελεί έναν ανοιχτό πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χώρο, καθώς και στεγαστική κολεκτίβα. Συνολικά, πάνω από 20.000 νέοι έχουν περάσει από τις εκδηλώσεις της Βίλλας όλο αυτό το διάστημα.
 Είναι προφανές ότι η Βίλλα ενοχλεί. Τόσα χρόνια είναι ο προμαχώνας του αντιφασιστικού αγώνα και έχει συμβάλει στην επίλυση προβλημάτων της γειτονιάς, τόσο συμμετέχοντας  στη συνέλευση κατοίκων της πλατείας Βικτωρίας, όσο και πραγματοποιώντας ανοιχτές και εξωστρεφείς δράσεις στην περιοχή.
  Οι Νέοι Πράσινοι, ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, και ενάντια σε κάθε μορφή βίας,  προτάσσουμε την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και την αξιοποίηση άδειων κτιρίων και χώρων που δεν χρησιμοποιούνται. Παραξενευόμαστε που κάποιοι απορούν που χτυπήθηκε η Βίλλα Αμαλίας. Η κοινωνική αυτοοργάνωση είναι το παιδί που μπορεί να φέρει την πραγματική αλλαγή σ' αυτόν τον τόπο και, ως γνωστόν, οι ''σπουδαίοι εθνικοί ηγέτες'' τα επικίνδυνα παιδιά τα σκοτώνουν πριν μεγαλώσουν.
 Παράλληλα, καλούμε τους Οικολόγους-Πράσινους να άρουν εδώ και τώρα τη στήριξή τους στο δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, ο οποίος έχει ακολουθήσει εμφανέστατα καθεστωτικές επιλογές, παραβαίνοντας μάλιστα την προεκλογική δέσμευσή του προς τον οικολογικό χώρο. Αποδείχθηκε ανεπαρκής να διαχειριστεί τα προβλήματα της πόλης και την διαρκώς αυξανόμενη φασιστική απειλή  και δεν μπορεί πια να ταυτιστεί με το όραμά μας για μια ανθρώπινη και οικολογική Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: