Μεσογειακό Δίκτυο Falafel



Σαράντα Nέοι Πράσινοι ακτιβιστές από τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ευρώπη θα συναντηθούν στο Λουξεμβούργο από τις 27 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου.
 Οι συμμετέχοντες είναι εκπρόσωποι από διάφορους πολιτικούς οργανισμούς της Ευρώπης , της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο νέων σε όλη τη Μεσόγειο.
Η Ομοσπονδία των Νέων Ευρωπαίων Πράσινων (FYEG) θα φιλοξενήσει αυτή τη συνάντηση, η οποία θα χρησιμεύσει για να συνδέσει τις νεολαίες Ευρωπαϊκών Πράσινων κομμάτων με ακτιβιστές στην περιοχή για να δημιουργήσουμε μια δομή αμοιβαίας υποστήριξης και ανάπτυξης των ικανοτήτων. Στη συνάντηση θα εφαρμοστούν διαδραστικοί μέθοδοι μάθησης μεταξύ των ακτιβιστών για την δημοκρατία, από τις επαναστατημένες χώρες του αραβικού κόσμου και άλλων νέων από όλη την Μεσόγειο. Η συνάντηση θα προωθήσει τη συνεργασία και την κατανόηση μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και των Ευρωπαίων ομολόγων τους.

 Ο Gizem Kastamonulu από τους Τούρκους Νέους Πράσινους δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι αυτή η συνάντηση θα ξεκινήσει ένα ισχυρό δίκτυο που θα συμβάλει στην ενίσχυση των κινημάτων για την δημοκρατία στην περιοχή."

 Η Terry Reintke, συν-εκπρόσωπος της FYEG, πρόσθεσε, "υπό το φως της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό τώρα να μάθουμε από αυτά τα κινήματα, αλλά επίσης είναι πολύ σημαντικό για μας να υποστηρίξουμε τους ακτιβιστές για την δημοκρατία και να είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε στην δικτύωση".

 Από τους Έλληνες Νέους Πράσινους θα συμμετέχουν η Χριστίνα Κοττώρη, η Μαρία Πετεινάκη και ο Πάνος Λογγινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: