ΜΕΣ ΣΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ...ΙΟΥΝΗ



''Στο φόρτε οι μηχανές την ώρα που γελάς...'' - Αλ. Αλκαίος




Η εξέγερση στην Τουρκία οφείλει να μας ενδιαφέρει και να μας κινητοποιεί όχι μόνο επειδή λαμβάνει χώρα στη ''γειτονιά'' μας, αλλά κυρίως γιατί αφορά την προστασία του δημόσιου χώρου κόντρα στην κρατική αυθαιρεσία και την καταστολή. Αξίζει να σημειωθεί  ότι γίνεται από έναν λαό που επίσης έχει γονατιστεί από τις κατά καιρούς ηγεσίες του.

Οι Νέοι Πράσινοι στεκόμαστε στο πλευρό του τουρκικού λαού που αγωνίζεται αυθόρμητα κι όχι δίπλα σε όσους ζουν κι αναπνέουν για την επόμενη προβοκάτσια (έχουμε πολλούς απ' αυτούς κι από την άλλη πλευρά του Αιγαίου). Παράλληλα, αναρωτιόμαστε τι ακριβώς περιμένει ο ελληνικός λαός να χάσει ακόμα για να βγει στους δρόμους και να φωνάξει για την ποιότητα ζωής και το αύριο που του κλέβουν. Ως προς αυτό, οι φίλοι από την Τουρκία μας έβαλαν τα γυαλιά!

Καλούμε τους φίλους του οικολογικού χώρου σε ειρηνική συμμετοχή στις κατά τόπους πορείες που έχουν οργανωθεί, ως ελάχιστο δείγμα της συμπαράστασής μας στον αγώνα για το δημόσιο χώρο, για τα ανθρώπινα δικαιώματα κι εντέλει για την ίδια μας τη ζωή. ''Γρηγορείτε, παιδιά, μες στο χημείο του...Ιούνη!''



ΝΕΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: