Ecosia, μια μηχανή αναζήτησης που φυτεύει δέντρα!


Ecosia, η μηχανή αναζήτησης που φυτεύει δέντρα αντί να πλουτίζει τους δημιουργούς της!

Η Ecosia είναι η απόλυτη οικολογική μηχανή αναζήτησης. Φυτεύεις δέντρα (και μάλιστα πολλά!) σερφάροντας στο διαδίκτυο, αντισταθμίζοντας τις επιπτώσεις τις αποψίλωσης με κάθε αναζήτηση! Σίγουρα πολλές και πολλοί από σας χρησιμοποιείτε Google, Bing ή Yahoo στις διαδικτυακές αναζητήσεις σας. Όμως υπάρχουν μηχανές αναζήτησης λιγότερο γνωστές που λαμβάνουν δράση για ένα καλό σκοπό.

Αντί να συγκεντρώνει έσοδα από διαφημίσεις, η Ecosia τα επενδύει για να αναδασώσει τα τροπικά δάση του Αμαζονίου! Η εταιρεία δίνει το 80% των εσόδων της στην The Nature Conservancy και το πρότζεκτ «Φύτεψε 1 δις δέντρα» το οποίο αναδασώνει περιοχές σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα μάλιστα η Ecosia εντάχθηκε και στο πρόγραμμα «Πράσινο Τείχος». Το υπόλειπομενο 20% καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα της Ecosia.

Και τι γίνεται για τις παραγόμενες από τη μηχανή αναζήτησης εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα; Εξισορροπούνται φυσικά με τα δέντρα που φυτεύονται αλλά και μέσα από τη συνεργαζόμενη με την Ecosia «Myclimate» η οποία κατασκευάζει ηλιακούς φούρνους στη Μαδαγασκάρη με στόχο να περιοριστεί η αποψίλωση και η χρήση των ρυπογόνων παραδοσιακών φούρνων. Η μηχανή αναζήτησης εξισορροπεί έτσι την κατανάλωση ενέργειας των εξυπηρετητών της Yahoo, της Bing και των δικών της, αλλά και την ενέργεια που καταναλώνεται από τη χρήση του διαδικτύου και των συσκευών που χρησιμοποιεί ο τελικός χρήστης.

Ε λοιπόν, είναι καλό να φυτεύεις δέντρα. Όμως αν είναι να μην έχεις εξίσου καλά αποτελέσματα στην αναζήτησή σου, τότε είναι λίγο πρόβλημα. Ευτυχώς η Ecosia έχει εξίσου καλά αποτελέσματα με άλλες μηχανές αναζήτησης. Όσον αφορά την ποιότητα των αποτελεσμάτων, η ποιότητα είναι αυτή της Yahoo και της Bing βελτιωμένη με τον αλγόριθμο της Ecosia. Έτσι δεν σου λείπει τίποτα!

Σήμερα, η Ecosia μαζεύει 1 δολάριο κάθε 28 δευτερόλεπτα και έτσι έχει τη δυνατότητα να φυτεύει ένα δέντρο στο ίδιο διάστημα και όλα αυτά με πλήρη διαφάνεια. Οι τραπεζικές της ενημερώσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της και δείχνουν την αξιοπιστία της εταιρείας στις καταβολές των διαφημιστικών της εσόδων.

Το να γίνεις Ecosiaνή ή Ecosiaνός σημαίνει επίσης ότι θα βρεθείς σε μια κοινότητα που συμβουλεύονται οι δημιουργοί της Ecosia. Ο νέος σχεδιασμός; Έμπνευση της κοινότητας. Ο μετρητής δέντρων που φύτεψες; Κι αυτό το ζήτησε η κοινότητα και η ομάδα της Ecosia ανταποκρίθηκε σε αυτές τις απαιτήσεις, όπως μπορεί άλλωστε κανείς να δει στο ιστολόγιο της Ecosia.

Για τους χρήστες κινητών συσκευών έχουμε καλά νέα: η Ecosia κατεβαίνει δωρεάν και στο κινητό ή tablet! Τι περιμένεις λοιπόν για να κάνεις την Ecosia την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης; Πήγαινε στο ecosia.org πρόσθεσε την Ecosia στον περιηγητή σου και δες τα δέντρα που φύτεψες να αυξάνονται καθημερινά. Τόσο απλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: