Σταματήστε τη Ευρωπαϊκή Mεταναστευτική Κρίση! Stop the European Refugee Crisis!



Τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες, η συνεχιζόμενη κρίση στο μεταναστευτικό έχει χειροτερέψει σημαντικά: η κοινή γνώμη έχει σοκαριστεί βλέποντας οικογένειες να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους για να σωθούν από τον διωγμό και τον πόλεμο, αιματηρές διαμάχες στην ΠΓΔ Μακεδονίας, υπερπλήρη κέντρα υποδοχής μεταναστών στην Ελλάδα, τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Γερμανία, την ασφυξία στοιβαγμένοι σε φορτηγά κάπου στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο. Πολιτικές νεολαίες στην Ευρώπη παρακολουθούν από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες τους. Θέλουμε να πάρουμε θέση κατά αυτών των επιδεινούμενων ανθρωπιστικών συνθηκών: η ΕΕ πρέπει να δράσει και να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη σε αυτή τη διαδικασία.

Την 1η Σεπτέμβρη, θα αρχίσει το πιο έντονο στάδιο της Λουξεμβουργιανής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και αναμένουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα σχετικά με τις πολιτικές μετανάστευσης και ασύλου από το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων καθώς και από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι ιθύνοντες της Ευρώπης οφείλουν να διαπραγματευτούν μια συνεκτική και διαρκή στρατηγική αλλά και να βρουν κατάλληλες απαντήσεις σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση

Οι πολιτικές νεολαίες κάνουν έκκληση για αλληλεγγύη και ζητούν από τους ιθύνοντες χάραξης της πολιτικής της Ευρώπης να δείξουν το δρόμο: οι προοδευτικές αξίες στην Ευρώπη δεν μπορούν να παραχωρήσουν τη θέση τους σε κοσμοθεωρίες που εδράζονται στη έλλειψη ανεκτικότητας, το ρατσισμό, το φονταμενταλισμό και τη μισογυνία. Η Ευρώπη θα πρέπει να λάμψει ως φάρος της ελπίδας για ανθρώπινες και προοδευτικές αξίες. Οι πρόσφυγες, αντιμέτωποι με την απελπισία και τον κίνδυνο, χρειάζονται όλη την υποστήριξή μας.


Εμείς, η νεολαία της Ευρώπης, δε σκοπεύουμε να αποδεχθούμε σιωπηρά την ταλαιπωρία ανθρώπων που πνίγονται, πεθαίνουν από δίψα, από ασφυξία ή σκοτώνονται στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή. Ζητάμε βιώσιμες λύσεις για να λυθεί η μεταναστευτική κρίση ενώ θα παρακολουθούμε και θα κρατήσουμε υπόλογους τους ηγέτες της Ευρώπης για οποιαδήποτε περαιτέρω τραγωδία εντός των συνόρων της Ευρώπης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: