Βάλαμε τα φυτίλια.., σπείραμε τη χαρά!

Το χρονικό ενός καρναβαλιού..

Όλα ξεκίνησαν στις 2 Φλεβάρη του 2010, με την πρώτη συντονιστική συνάντηση για την οργάνωση του πρώτου πολυπολιτισμικού καρναβαλιού, στην περιοχή του Μεταξουργείου. Εκεί βρέθηκαν κάτοικοι και μη, καλλιτέχνες, διάφορες οργανώσεις, εκπρόσωποι μεταναστών, ομάδες νέων. Κύριο μέλημά τους η σύνθεση χρωμάτων, φαντασίας και ιδεών για να επιτύχουν την καλύτερη γιορτή του καρναβαλιού.

Σαν τόπος γιορτής επιλέχθηκε το Μεταξουργείο γιατί είναι μια περιοχή που συναντώνται οι αντιθέσεις. Συναντά κανείς εγκαταλελειμμένα νεοκλασικά κτίρια που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, πολυτελή λοφτ με πισίνες, μερακλίδικα μεζεδοπωλεία, το μεγάλο κινέζικο εμπορικό κέντρο, μυρωδιές από μπαχάρια που αναδύουν από τα διάφορα αραβικά μαγαζάκια της περιοχής, πλούσιο καλλιτεχνικό στοιχείο, οι ρομά να θυμίζουν εικόνες από παλιά ελληνική ταινία....

Το Καρναβάλι γεννήθηκε σαν ιδέα με τη διάθεση να αναδειχθεί η ομορφιά του διαφορετικού και να συνθέσει τα στοιχεία των πολιτισμών,...και τελικά το αποτέλεσμα ήταν μια γιορτή χαράς. Είμαστε μια γειτονιά, ας γνωριστούμε, ας περάσουμε καλά όλοι μαζί, σαν τα πανηγύρια στο χωριό. Όλοι εδώ ζούμε, ή δουλεύουμε ή βγαίνουμε... Όπως και να ’χει αγαπάμε όλοι μαζί τη γειτονιά. Ας την προστατέψουμε με την αγάπη μας!

Έτσι, σε μία εβδομάδα ακριβώς, οργανωθήκαμε, κατασκευάσαμε, σχεδιάσαμε, ανακοινώσαμε, καλέσαμε, συντονιστήκαμε, και όλοι αυτοί οι διαφορετικοί παράγοντες, ...γιορτάσαμε, χορέψαμε, γλεντήσαμε, διασκεδάσαμε και γνωριστήκαμε στο πολυπολιτισμικό καρναβάλι που έγινε στις 7 Φλεβάρη του 2010.

Και του χρόνου....!

Δεν υπάρχουν σχόλια: