ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ - ΨΗΦΙΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟΤι είναι η Πράσινη Κίνηση Φιλολογικού; Η Πράσινη Κίνηση Φιλολογικού δεν είναι μια συμβατική παράταξη. Δεν κάνει πάρτυ, δεν δίνει σημειώσεις, δεν υπόσχεται γνωριμίες εξαγοράζοντας ουσιαστικά την ψήφο του φοιτητή. Παράλληλα, δεν αρκείται στην έκφραση της οργής χωρίς να εκφράζει εναλλακτική αντιπρόταση. Είναι μια κίνηση οικολογική, αλληλέγγυα στον αδύναμο, ανοιχτή στο διαφορετικό, με ειρηνικό, μη βίαιο μήνυμα κι αντίστοιχο τρόπο δράσης.

Τι έχει κάνει η Πράσινη Κίνηση; Η Πράσινη Κίνηση Φιλολογικού ήταν πάντα παρούσα στις Γενικές Συνελεύσεις του συλλόγου, εκφράζοντας έναν διαφορετικό, πιο σφαιρικό λόγο κι εστιάζοντας στις εσωτερικές επαναστάσεις και στην αλλαγή του τρόπου ζωής, που αποτελούν πηγή κάθε ευρύτερης αλλαγής κι ανατροπής. Η Πράσινη Κίνηση στήριξε τις κινητοποιήσεις των εργολαβικών υπαλλήλων, τάχθηκε ενάντια στα Συμβούλια Διοίκησης, ενώ είχε σταθερή παρουσία στις Σκουριές Χαλκιδικής, στον αγώνα εναντίον των μεταλλείων χρυσού. Από την πρώτη στιγμή υποστήριξε και την προσπάθεια κοινωνικοποίησης της ΕΥΑΘ έναντι της προωθούμενης ιδιωτικοποίησης, κάνοντας ευρύτερα γνωστή την πρωτοβουλία. 

Γιατί κατεβαίνουμε στις εκλογές; Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Πράσινη Κίνηση συσπειρώνεται με τις προοδευτικές δυνάμεις στο ψηφοδέλτιο της Αριστερής Ενότητας (ΑΡΕΝ). Η συνεργασία για την επίτευξη λύσεων είναι, άλλωστε,  εγγεγραμμένη στο DNA του οικολογικού χώρου. Πιστεύουμε πως μαζί με την ΑΡΕΝ μπορούμε να πιέσουμε αποφασιστικά για ένα δημοκρατικό, δημόσιο, πράσινο πανεπιστήμιο που θα καινοτομεί και θα σέβεται το φοιτητή, ένα πανεπιστήμιο που θα στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας που δοκιμάζεται.

Τι συμβαίνει στη χώρα; Το μνημόνιο κλείνει πια 3 χρόνια κι έχει γίνει παντού φανερό πως η -προτεινόμενη ως μονόδρομος- στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση απέτυχε. Η Πράσινη Κίνηση δεν πιστεύει στη λογική της κυριαρχίας των αριθμών ενάντια στην ευημερία των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος, αλλά προκρίνει ένα διαφορετικό μοντέλο παραγωγής και κατανάλωσης, βασισμένο σε τοπικές και βιώσιμες οικονομίες. Οραματίζεται μιαν άλλη Ευρώπη, έξω από την ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα θα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο ως ισότιμος εταίρος και όχι ως φτωχός συγγενής και δούλος των χωρών του Βορρά. Συνεργάζεται με πανευρωπαϊκά κινήματα αλληλεγγύης και θεωρεί ξεκάθαρα πως η λύση στην κρίση είναι περισσότερη Ευρώπη κι όχι η στροφή της νεολαίας στον αντιευρωπαϊσμό και στην αγκαλιά των ναζί.

Τι θα αλλάξει αν ψηφίσω το συμμαχικό ψηφοδέλτιο; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ! :-D Αν η ψήφος δεν συνοδευτεί από αλλαγή του τρόπου σκέψης και -κυρίως- δράσης, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει η παραμικρή αλλαγή! Ας μην αφήνουμε στους άλλους το μέλλον μας, αλλά ας δώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλο για να οικοδομήσουμε έναν άλλο κόσμο, ηθικό κι αλληλέγγυο, εδώ και τώρα κι όχι στην όποια ''Δευτέρα Παρουσία''. Αυτό δεν είναι ένα όμορφο σύνθημα, αλλά μια υπαρκτή πραγματικότητα. Χιλιάδες είναι γύρω μας τα παραδείγματα κοινωνικής αυτοοργάνωσης και συνεργασίας που ξεφυτρώνουν και μας περιμένουν να συνδιαμορφώσουμε το δρόμο της δικής μας γενιάς!

Δεν πείστηκα από τα παραπάνω! Σ' αυτή την περίπτωση ευχαριστούμε για το χρόνο σας και παρακαλούμε να ανακυκλώσετε το έντυπο (εφόσον διαβάζετε την έντυπη μορφή). Αν πάλι αποφασίσετε να στηρίξετε άλλο ψηφοδέλτιο, καλή του επιτυχία! Αλλά προσοχή: ρίξτε στον κάλαθο των αχρήστων τις νοοτροπίες της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ! Σ' αυτές τις πολιτικές που μας οδήγησαν στην κρίση -κακά τα ψέματα- δεν αξίζει καν η ανακύκλωση...


Δεν υπάρχουν σχόλια: