Σεμινάριο : Η Χειραφέτηση της Νεολαίας - Πρόσκληση για συμμετοχήΗμερομηνία - Τόπος διεξαγωγής : 21 – 24 Νοεμβρίου, 2013 - ΑθήναΛήξη υποβολής αιτήσεων : 18 Νοεμβρίου 2013
Αγαπητοί Ακτιβιστές, ειδικά του Ευρωπαϊκού νότου,


Περιεχόμενο του Σεμιναρίου : Όπως ήδη γνωρίζετε, η FYEG οργανώνει μια σειρά από σεμινάρια και δράσεις για να αναδείξει την κατάσταση των νέων εν καιρώ κρίσης. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους δημιουργούν μια εικόνα στην οποία φαίνεται ότι η νέα γενιά έχει αφεθεί μόνη της χωρίς προοπτική για το μέλλον. Ενάντια σε αυτή την πραγματικότητα προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία και να εξερευνήσουμε εναλλακτικούς τρόπους οργάνωσης του κοινωνικού και οικονομικού μας βίου.

Το Σεμινάριο δίνει την ευκαιρία σε ακτιβιστές των Οικολογικών οργανώσεων και κινημάτων της νότιας Ευρώπης να προτείνουν πολιτικές στρατηγικές και λύσεις για την Ευρωπαϊκή Κρίση. Θα υπάρχουν περίπου 30, νέους σε ηλικία, συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με τις Πράσινες MEPs.

Το σεμινάριο έχει σκοπό να φέρει σε επαφή νέους σε ηλικία ανθρώπους από όλη την Ευρώπη μέσα από ένα εις βάθος εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια θεματική ενότητα όπου τόσο οι ομιλητές όσο και οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν εμπειρίες και πληροφορίες.

Σε αυτό το σεμινάριο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή άτομα που προέρχονται από οποιαδήποτε χώρα-μέλος του συμβουλίου της Ευρώπης, από το Μπέλαρους (Λευκορωσία;) ή από το Κόσσοβο και ειδικότερα από άτομα που προέρχονται από την Βουλγαρία, την Κροατία, την Ρουμανία και την Κύπρο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ενδιαφέρονται για τα θέματα του σεμιναρίου, να έχουν την πρόθεση να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα και να συνεχίσουν τη δράση. Θα εκτιμηθεί δεόντως η σύνδεση του προγράμματος αυτού με τις τοπικές οργανώσεις ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της δράσης αυτής.

Όλες οι δραστηριότητες του σεμιναρίου θα είναι στα Αγγλικά

Οι κύριοι στόχοι της εκδήλωσης είναι


  • Η εμψύχωση και η προετοιμασία της νεολαίας για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στον μετασχηματισμό της οικονομίας 
  • Η κατανόηση της θέσης και των δυνατοτήτων που έχει η νέα γενιά της οικονομικής κρίσης 
  • Να αναγνωρίσουμε διάφορα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε πολιτικό επίπεδο για να βελτιωθεί η θέση των νέων στην Ευρώπη 
  • Να κατανοήσουμε τους διάφορους τρόπους που μπορεί κάποιος να συμμετάσχει ενεργά και να πάρει μέρος στην αλλαγή 
Διαμονή και Διατροφή : Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν σε κάποιο Youth Hostel των Αθηνών όπου θα τους παρέχονται τα τακτικά γεύματα. Λόγω περιορισμένοι οικονομικών πόρων θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος διατροφής.

Μεταφορά : H FYEG μπορεί να αποζημιώσει το κόστος μεταφοράς έως το 70% με το ανώτερο πόσο αποζημίωσης να κυμαίνεται από 100 έως 250 ευρώ ανάλογα την περιοχή της Ευρώπης από την οποία έρχεστε. Η κράτηση των εισητηρίων θα πρέπει να γίνει αμέσως μετά την έγκριση της συμμετοχής σας στο σεμινάριο ώστε να εξασφαλιστεί η χαμηλότερη δυνατή τιμή

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε με τη Sarah (sarah.benke@bossmail.de), τον Predrag Momcilovic <predragmomcilovic@gmail.com> ή τον Micha (micha@fyeg.org) για να σας παρέχουν τις κατάλληλες διευκρινήσεις.

Διαδικασία Αιτήσεων

Συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Στείλτε την αίτηση συμπληρωμένη στη Sarah (sarah.benke@bossmail.de) και στον Micha (micha@fyeg.org) και στο office@fyeg.org μέχρι τις 8 Νοεμβρίου
Θα λάβετε ειδοποίηση σχετικά με την κράτηση των εισιτηρίων αμέσως μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων .

Παρακαλώ, στείλτε την αίτησή σας το συντομότερο

Σας περιμένουμε,

Νέοι ΠράσινοιΔεν υπάρχουν σχόλια: