Οι Νέοι Πράσινοι για το Φεστιβάλ LGBTQI+ Υπερηφάνειας ΚρήτηςΦεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου,
Σώματος και Σεξουαλικότητας

Οι Νέοι Πράσινοι χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία για το Φεστιβάλ Ορατότητας και Διεκδικήσεων για την Απελευθέρωση Φύλου, Σώματος και Σεξουαλικότητας. Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερης έκφρασης κοινωνικού ή φυσιολογικού φύλου και σεξουαλικότητας όλων των πολιτών σε ένα περιβάλλον ισονομίας και αλληλοσεβασμού που θεμελιώνεται μέσα από την Παιδεία. Για τους λόγους αυτούς οι Νέοι Πράσινοι στήριξαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία για το εν λόγω Φεστιβάλ καθώς εστίαζε στην πληροφόρηση και το διαμοιρασμό της γνώσης μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και άλλα μέσα άτυπης εκπαίδευσης και απευθυνόταν ανοικτά σε όλη την κοινωνία.

Η κοινότητα της ΛΟΑΤ μας μαθαίνει στην πράξη ότι κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός με τη δική του απόχρωση, προσωπικότητα και αυτοπροδιορισμό. Μας μαθαίνει ακόμη ότι, σε πείσμα φωνών μίσους και βίας προς τους συμπολίτες μας, αυτή η ποικιλία διαφορετικών αποχρώσεων οδηγεί σε κοινωνίες όμορφες και γαλήνιες όπως το ουράνιο τόξο. Δηλώνουμε παρούσες και παρόντες στην μάχη κατά της πατριαρχίας, της (ετερο)κανονικότητας, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και κάθε άλλης μορφής μίσους για τον άνθρωπο, χωρίς να καταφεύγουμε σε μια εξίσου καταπιεστική μητριαρχία. Καταδικάζουμε τη βία και ειδικότερα τη βία του εκφοβισμού, αντιτάσσοντας τη μη βία, όχι απλά ως αντίβαρο στη βία αλλά ως μια φιλοσοφία που μας βγάζει από τον φαύλο κύκλο που δημιουργεί η βία. Παλεύουμε για την ισονομία όλων των πολιτών. Ισονομία που σημαίνει ίσα δικαιώματα και στον πολιτικό γάμο και στην τεκνοθεσία υπό τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους τους πολίτες. Ισονομία γιατί διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές και άνισες αφετηρίες είναι και παραμένουν ίσοι απέναντι στον Νόμο.

Αντιλαμβανόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα ως ένα ενιαίο σύνολο που δεν διαιρείται, δεν υπόκειται σε εξαιρέσεις ή όρους εφαρμογής αλλά αφορά και άπτεται όλων των ανθρώπων διαχρονικά και αδιαλείπτως. Στο πλαίσιο αυτό, κρίνουμε σκόπιμη τη ενεργή συμμετοχή στο Φεστιβάλ και άλλων ομάδων που ανήκουν στο κίνημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πέρα από οργανώσεις της ΛΟΑΤ κοινότητας. Σημειώνουμε την ανάγκη για ένα πολιτικό ουράνιο τόξο πέρα από κόμματα για τη μεγαλύτερη απήχηση του Φεστιβάλ στην κοινωνία ως σύνολο. Οι Νέοι Πράσινοι πιστεύουμε στη σύγκλιση της κοινωνίας που οδηγεί στην εποικοδομητική σύνθεση απόψεων σε κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας, χωρίς να παραβλέπουμε τις δυνάμεις που τίθενται σθεναρά κατά της κοινωνικής προόδου. Στο πλαίσιο αυτό δεν υιοθετούμε τη λογική «ή μαζί μας ή εναντίων μας». Είμαστε «μαζί» με όλους όσους προασπίζονται το αυτονόητο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ουσιαστική κοινωνική πρόοδο μέσα από τη διαδικασία της Δημοκρατίας με σεβασμό στους νόμους και τους θεσμούς της. Είμαστε «μαζί» για μια κοινωνία όπου η Παιδεία διέπει όλες της τις εκφάνσεις επιτρέποντας βιώσιμες κοινωνικές σχέσεις και όπου ο σεβασμός απευθύνεται σε ό,τι μας περιβάλλει. Είμαστε Πράσινοι και είμαστε εδώ.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και ορατότητα περήφανα και σθεναρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: