H Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων καθιερώθηκε το 2010 και δεν είναι γιορτή. Είναι μια μέρα που μας υπενθυμίζει ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τα αδέσποτα ζώα, καθώς αποτελούν έμβια όντα και η συμπεριφορά μας απέναντι σε αυτά, η φροντίδα μας για να ζουν σε ένα ασφαλές περιβάλλον, θα έπρεπε να είναι δεδομένα!
Σε όσα άτομα ισχυρίζονται ότι ζούμε σε δύσκολους καιρούς και πως είναι πολυτέλεια η ενασχόληση με τέτοια ζητήματα, οι Νέοι Πράσινοι απαντούμε ότι η αντίσταση στην ηθική κρίση και η προάσπιση αρχών, αξιών και δικαιωμάτων είναι ίσως ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτήν την παρακμή. Και δεν μπορεί παρά η βελτίωση να ξεκινήσει από την υπεράσπιση των αδύναμων ζώων. Στόχος μας να ευαισθητοποιήσουμε, να κινητοποιήσουμε, να δώσουμε ελπίδα στα απανταχού αδέσποτα ζώα, αλλά και να τιμήσουμε κάθε φιλόζωο άτομο τα οποία έμπρακτα αποδεικνύουν καθημερινά την αγάπη τους για τα απροστάτευτα αυτά πλάσματα!
Στις μέρες μας, υπολογίζεται ότι 600 εκατομμύρια αδέσποτα ζώα διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας. Σε πολλά μέρη ανά την υφήλιο τα αδέσποτα ζώα βιώνουν μια ζωή φτωχή και δυστυχισμένη στους δρόμους όπου συχνά ταΐζονται ανεπαρκώς, υποφέρουν από υπερβολική ζέστη ή κρύο και από ασθένειες. Επιπρόσθετα, ακόμη πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι ακόμη πιο συχνά κινδυνεύουν από εχθρικά και βίαια άτομα! Στη χώρα μας, δυστυχώς, δεν είναι λίγα τα φαινόμενα κακοποίησης των ζώων. Τόσο η εγκατάλειψη όσο και η έμπρακτη βία (τραυματισμοί, βασανιστήρια, θανατώσεις) καταδεικνύουν ζήτημα έλλειψης πολιτισμού και οφείλουν να θεωρούνται εγκληματικές πράξεις.
Χρειάζεσαι επιπλέον λόγους για να αναλάβεις δράση; Επιστημονικές έρευνες επιβεβαιώνουν την προσφορά των κατοικίδιων τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία μας, συμπέρασμα το οποίο αποτελεί ακόμα ένα λόγο ώστε να αναλάβουμε δράση στο θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων αλλά και να αναλάβουμε την ευθύνη με την υιοθεσία και φροντίδα ενός κατοικίδιου.
4 Απριλίου λοιπόν σήμερα και Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων! Ας ευαισθητοποιηθούμε και ας κινητοποιηθούμε. Όπως έχει πει άλλωστε και ο Ινδός πολιτικός και στοχαστής, Μαχάτμα Γκάντι, «Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου