Μανιφέστο για μια Διαγενεακά Δίκαιη Μετα-Αναπτυξιακή Ευρωπαϊκή Οικονομία!


Μανιφέστο για μια Διαγενεακά Δίκαιη Μετα-Αναπτυξιακή Ευρωπαϊκή Οικονομία!
-
Manifesto for an intergenerationally just post-growth European economy

Η επιστήμη είναι ξεκάθαρη: ως νέα άτομα, πρόκειται να κληρονομήσουμε έναν ακατοίκητο πλανήτη. Η οικολογική-κοινωνική κρίση έχει θέσει το μέλλον μας σε κίνδυνο — νικώντας τους στόχους της δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών — και ήδη επηρεάζει τις ζωές πολλών σε όλο τον κόσμο. Αυτή η κρίση καθοδηγείται από το τρέχον καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα — η εμμονή μας με την ατελείωτη επιδίωξη της ανάπτυξης και του κέρδους έρχεται σε αντίθεση με τα πεπερασμένα πλανητικά όρια και την ανθρώπινη ευημερία. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος! 

Οι Νέοι Πράσινοι, μαζί με εκατοντάδες κοινωνικά κινήματα υπό την ηγεσία της νεολαίας σε όλο τον κόσμο που διαμαρτύρονται ενάντια στην ατελείωτη εκμετάλλευση και εξόρυξη που χαρακτηρίζει το σημερινό σύστημα, ως οργανώσεις νεολαίας, απαιτούμε μια μετα-αναπτυξιακή και μετα-αποικιακή κοινωνία. Σε αυτό το μανιφέστο, καλούμε για μια αλλαγή στο τρέχον οικονομικό σύστημα και προτείνουμε συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις πολιτικής που απευθύνονται στους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ, περιγράφοντας πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή!

Διάβασε εδώ το Μανιφέστο μας: https://gceurope.org/wp-content/uploads/2023/06/Manifesto-for-a-post-growth-economy.pdf


Ο φορέας Generation Climate Europe (GCE) είναι ο μεγαλύτερος συνασπισμός δικτύων υπό την ηγεσία της νεολαίας για κλιματικά και περιβαλλοντικά ζητήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο GCE ενώνει τα μεγαλύτερα δίκτυα της νεολαίας στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας 381 εθνικούς οργανισμούς σε 46 χώρες της Ευρώπης. Καθοδηγείται από τις φωνές περισσότερων από 20 εκατομμυρίων νέων Ευρωπαίων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το μανιφέστο συντάχθηκε και προωθήθηκε ως ένα χρονικά δεσμευμένο έργο μεταξύ του Generation Climate Europe (GCE) και της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων (FYEG). Αυτό το μανιφέστο δεν αποτελεί άμεση σχέση ή έγκριση της πολιτικής πλατφόρμας, του ρόλου, ή των δραστηριοτήτων της FYEG.



Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: