"Be Brave for a Greener Greece" - Κάλεσμα για συμμετοχή

 



"Be Brave for a Greener Greece" - Κάλεσμα για συμμετοχή 

H Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πράσινων - FYEG διοργανώνει φέτος αποκεντρωμένες θερινές κατασκηνώσεις με την κοινή ονομασία «Be Brave Summer Camp». Σκοπός αυτών των θερινών δραστηριοτήτων είναι να επιδιώξουν πιο περιεκτικές και δημοκρατικές αλληλεπιδράσεις, διαδικασίες και δομές μεταξύ ομάδων και οργανώσεων που καθοδηγούνται από τη νεολαία, καθώς και να μάθουν για τα διάφορα διαδικτυακά και μη, εργαλεία που στοχεύουν στο να ενθαρρύνουν τη ενεργή συμμετοχή των νέων στην κοινωνία των πολιτών.

  • Democracy & Gender Camp (Κίεβο, Ουκρανία)
  • Ecosocialism to live and to win (Καταλονία)
  • Taytos & Tatties: A Celtic Reunion (Σκωτία)
  • Be Brave for a Greener Greece (Χανιά, Ελλάδα)
  • Summer Camp for the Green Future (Γεωργία)

Μάθε περισσότερα ↴

Οι πέντε αποκεντρωμένες θερινές κατασκηνώσεις Νέων Ευρωπαίων Πράσινων, με θέμα τη Δημοκρατία και τη Συμμετοχή των Νέων, εντάσσονται στο έργο «Youth Rebuilds a Brave New Europe», που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Νεολαίας (EYF) του Συμβουλίου της Ευρώπης και συνδιοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ίδρυμα (GEF), με την οικονομική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στα πλαίσια αυτού του έργου, οι Νέοι Πράσινοι είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν πως θα συνδιαργανώσουν με την υποστήριξη των προαναφερθέντων φορέων το "Be Brave for a Greener Greece", στις 22-26 Σεπτέμβρη 2021, στον Δράπανο Χανίων της μαγευτικής Κρήτης, με στόχο να αναδειχθούν τα προβλήματα της νεολαίας στην Ελλάδα και να προωθηθούν βιώσιμες και σύγχρονες λύσεις. Το θερινό σχολείο την 4η ημέρα αυτού του έργου διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πράσινο Ίδρυμα (GEF) με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων - FYEG  και των Νέων Πράσινων Ελλάδας και με την οικονομική υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Ίδρυμα.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες μέσα από τις συνεχείς κρίσεις (οικονομικές, κοινωνικοπολιτικές, πρόσφυγες/μετανάστες, πανδημία), η Ελλάδα έχει πληγεί από μια μεγάλη διαρροή νέων που μεταναστεύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εν τω μεταξύ, μπορεί κανείς να σημειώσει σημαντική χαμηλή συμμετοχή των νέων στις διαδικασίες λήψης πολιτικών αποφάσεων.

Με αυτή τη θερινή κατασκήνωση, οι Νέοι Πράσινοι στοχεύουν στην ενδυνάμωση των οργανώσεων, των κινημάτων και των άτυπων ομάδων στην Κρήτη και κατ' επέκταση στην Ελλάδα, με έμφαση στη δημιουργία ικανοτήτων και τη δικτύωση. Η δράση θα βοηθήσει στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των μελών των Νέων Πρασινών, καθώς και στη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της ενίσχυσης του πολιτικού ακτιβισμού της οργάνωσης.

Είσαι ή νιώθεις νέ@ και θέλεις να συμμετάσχεις σε ένα μοναδικό διεθνές έργο και να βοηθήσεις στην οικοδόμηση μιας καλύτερης Ευρώπης; Ενδιαφέρεσαι και γνωρίζεις τα κοινωνικά δικαιώματα, το μέλλον της εργασίας και την πράσινη οικονομία; Τότε δεν έχεις παρά να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρεις στον παρακάτω σύνδεσμο 


και θα χαρούμε να σε γνωρίσουμε!

Ενθαρρύνουμε κάθε άτομο που ζει στην Ελλάδα να κάνει αίτηση. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ωστόσο, πως θα δοθεί προτεραιότητα σε νέες και νέους 16-35. Ανάλογα με το προφίλ των συμμετεχόντων θα επιλεγούν 25-30 άτομα. Προβλέπεται επιστροφή εξόδων μεταφοράς προς και από τα Χανιά, από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας μέχρι 100€. Σε περίπτωση που το κόστος μεταφοράς είναι λιγότερο από αυτό το ποσό, το πλεόνασμα θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση συμμετεχόντων των οποίων τα μεταφορικά έξοδα υπερβαίνουν τα 100.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως 09/09/2021! 
Συνολικός χρόνος διαδικασίας επιλογής: 21/08/2021 - 12/09/2021!

#BeBraveGreenEurope #BeBraveGreenGreece #NeoiPrasinoi 



Δεν υπάρχουν σχόλια: