Οι Νέοι Πράσινοι στην Ιταλία για την 1η Δια Ζώσης Περιφερειακή Συνάντηση Εργασίας Νέων Πράσινων του Ευρωπαϊκού Νότου!



Οι Νέοι Πράσινοι Ελλάδας περάσαμε το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Φεβρουαρίου στη Rocca Priora της Ιταλίας με εκπροσώπους της μεσογειακής οικολογικής νεολαίας, με στόχο να συμμετάσχουμε στην 1η Δια Ζώσης Περιφερειακή Συνάντηση Εργασίας Νέων Πράσινων του Ευρωπαϊκού Νότου!


Στη συνάντηση εργασίας, η οποία διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των Νέων Πράσινων Ιταλίας, συμμετείχαν έξι οργανώσεις μέλη της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων - Young European Greens που προέρχονται από την περιοχή της Μεσογείου, με στόχο να ανταλλάξουμε απόψεις και καλές πρακτικές, αλλά και να σχεδιάσουμε την οργάνωση κοινών δράσεων στο εγγύς μέλλον: 


    Στην 1η αυτή δια ζώσης συνάντηση, οι έξι οργανώσεις Νέων Πράσινων είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να συζητήσουμε για την εθνική και τοπική πολιτική κατάσταση στις χώρες μας, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νέα άτομα σε φλέγοντα ζητήματα, όπως είναι η στεγαστική κρίση, η ραγδαία αύξηση των τιμών, η κατάσταση στα εκπαιδευτικά μας συστήματα, οι λίγες και χαμηλόμισθες ευκαιρίες για εργασία, και άλλα προβλήματα που μοιραζόμαστε σε αυτές τις χώρες της Μεσογείου. Επίσης, μας δόθηκε η ευκαιρία να προβληματιστούμε για τις προτεραιότητες των οργανώσεων μας και να σκιαγραφήσουμε τις δραστηριότητες που μας περιμένουν στο επόμενο διάστημα. 

    Στα πλαίσια του προγράμματος αυτής της συνάντησης εργασίας, επικεντρωθήκαμε σε δύο από τα επόμενα σημαντικά γεγονότα που μας περιμένουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο: την επερχόμενη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας στη Βαρκελώνη, όπου θα συναντηθούμε με όλες τις οργανώσεις Νέων Ευρωπαίων Πράσινων και τις ευρωεκλογές. Εστιάσαμε την προσοχή μας στις προκλήσεις της νότιας Ευρώπης, αναλύοντας τις ανάγκες που μας επηρεάζουν και εργαστήκαμε πάνω σε προσχέδια ψηφισμάτων για την επόμενη Γενική Συνέλευση. 

    Οι Νέοι Πράσινοι Ελλάδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, την ομάδα των Νέων Πράσινων Ιταλίας για την υπέροχη φιλοξενία στην όμορφη Rocca Priora, την Ομοσπονδία μας, που δημιουργεί τον χώρο για να διοργανώνονται τέτοιες αξιόλογες συνευρέσεις, και κάθε ένα άτομο που βρέθηκε μαζί μας και με τον χαρακτήρα του και την ενέργειά του συνέβαλε, στο να καταστεί αυτή η συνάντηση μοναδική. Εις το επανιδείν!


Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: