21 Μαρτίου: «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων»


21 Μαρτίου: «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων»
Ευρώπη, τα νερά σου είναι βαμμένα κόκκινα στη Μεσόγειο.


Σήμερα, 21 Μαρτίου, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων! Και όμως, στο Φρούριο Ευρώπη, μόνο οι ζωές Λευκών Ευρωπαίων είναι σημαντικές. Για πόσο καιρό θα βάφονται κόκκινες οι θάλασσες μέχρι η Ευρώπη να νοιαστεί;

Διάβασε ολόκληρη τη δήλωσή μας: https://fyeg.org/news/europe-your-waters-run-red-through-the-mediterranean






Το συνοριακό καθεστώς της Ευρώπης συνεχίζει να διαιωνίζει τον ρατσισμό και την απανθρωποποίηση των μεταναστών και των προσφύγων για να δικαιολογήσει την περαιτέρω ποινικοποίηση όσων περνούν τα σύνορα. Τα σύνορα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής είναι τα πιο θανατηφόρα στον κόσμο, αλλά η απάντηση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να τα καταστήσουν ακόμη πιο θανατηφόρα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ολοκλήρωσε τη σύνοδο κορυφής του σχετικά με σχέδια για περαιτέρω οχύρωση και στρατιωτικοποίηση των συνόρων της ΕΕ, επέκταση της συνοριακής υπηρεσίας Frontex και ακόμη και για την ανέγερση περισσότερων τειχών. Εν τω μεταξύ, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας έχουν ανακοινώσει όλες σχέδια για περαιτέρω οχύρωση και στρατιωτικοποίηση των συνόρων τους.

Αυτές οι πολιτικές του Φρούριου Ευρώπη, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές, αλλά ωθούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες να καταφύγουν σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση και πιο θανατηφόρους τρόπους για να φτάσουν στην Ευρώπη. Στις 26 Φεβρουαρίου, μια βάρκα που μετέφερε περίπου 200 πρόσφυγες στα ανοικτά των ακτών της Ιταλίας ανατράπηκε, οδηγώντας σε τουλάχιστον 86 θανάτους. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα, ένα άλλο σκάφος ανατράπηκε στην Κεντρική Μεσόγειο, με 30 άτομα να εξακολουθούν να αγνοούνται. Τέτοια περιστατικά δεν είναι σπάνια, με τις διελεύσεις να γίνονται η αιτία να χάνονται χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο.

Είναι εύκολο να υποδείξουμε τον λαθρέμπορο, όταν το αίμα των μεταναστών ξεχειλίζει το ποτήρι της ενοχής του παρελθόντος και του παρόντος της Ευρώπης, που επέτρεψε τη δημιουργία αυτών των διαδρόμων και των κρίσεων. Δείχνοντας το δάχτυλό της σε όλους εκτός από τον εαυτό της, η Ευρώπη αποφεύγει τις ευθύνες της και δικαιολογεί όχι μόνο τον ρατσισμό, την απανθρωποποίηση και την παρανομία των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά και την ιεράρχηση της ανθρώπινης ζωής, όπου υπερέχει ο Λευκός Ευρωπαίος. 

Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό της, τη Λευκότητά της, την απανθρωποποίηση των μη ευρωπαϊκών ζωών. Το πρώτο βήμα έγκειται στον τερματισμό του Φρούριου Ευρώπη!

Διάβασε ολόκληρη τη δήλωσή μας: https://fyeg.org/news/europe-your-waters-run-red-through-the-mediterranean

Οι υπογράφουσες οργανώσεις:
Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: