Οι Νέοι Πράσινοι στη Συνεδρία Μελέτης «Πράσινες Προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια» στη Βουδαπέστη!


STUDY SESSION 
«GREEN PERSPECTIVES ON EUROPEAN SECURITY» 
-
23-28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023

Οι Νέοι Πράσινοι στη Συνεδρία Μελέτης «Πράσινες Προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια» στη  Βουδαπέστη!

Οι Νέοι Πράσινοι συμμετείχαμε στη Συνεδρία Μελέτης «Πράσινες Προοπτικές για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια» που διοργάνωσαν το Δίκτυο Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ανατολικής Ευρώπης (CDN) και η Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων (FYEG) από τις 23 έως τις 28 Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νέων Βουδαπέστης (EYCB) στην Ουγγαρία, με την υποστήριξη του Πράσινου Ευρωπαϊκού Ιδρύματος (GEF), του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Νεολαίας (EYF), και του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE).

Με αυτή τη δραστηριότητα, δόθηκε η δυνατότητα σε 35 νέες και νέους Ευρωπαίους να έχουν αποκτήσουν γνώσεις στα δικαιώματα μέσω της εκπαίδευσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μέσω μιας ολιστικής κατανόησης της ασφάλειας, όχι μόνο όσον αφορά τη σωματική ασφάλεια (δηλαδή ασφάλεια), αλλά τη διατροφή, τη στέγαση, τη σταθερότητα κ.λπ.

Στόχος της Συνεδρίας Μελέτης ήταν η επανεξέταση και η οικοδόμηση μιας κοινής κατανόησης της ασφάλειας στο πλαίσιο των νέων παγκόσμιων προκλήσεων και της διασταύρωσής τους, με γνώμονα τις αξίες της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της αυτοδιάθεσης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών.

Αυτό συνέβη με την επίτευξη των ακόλουθων στόχων:

  • Δημιουργία διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ νέων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες παρέχοντας χώρο συζήτησης για την έννοια της ασφάλειας και τρόπους διασφάλισής της.
  • Εμβάθυνση της κατανόησης των συμμετεχόντων για την τρέχουσα κατάσταση των υποθέσεων ασφάλειας στην Ευρώπη.
  • Αναλύοντας την έννοια της ασφάλειας στη διασταύρωση διαφορετικών κοινωνικών παραγόντων, διερευνώντας τις αλληλεπιδράσεις τους και τις επιπτώσεις των πολιτικών αποφάσεων στη δημόσια ασφάλεια.
  • Αξιολόγηση των υφιστάμενων προσεγγίσεων της έννοιας της ασφάλειας και των δυνατών και αδυναμιών τους.


💚 Ήταν η πρώτη τέτοια ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα της ασφάλειας με οργανώσεις νέων της Πολιτικής Οικολογίας ενόψει των σημερινών προκλήσεων και με γνώμονα τις Πράσινες αξίες!

🌿 Συζητήσαμε διάφορες πτυχές της ασφάλειας, όπως η ενεργειακή ή η περιβαλλοντική ασφάλεια, εμβαθύναμε στη στρατιωτική στρατηγική και τις αμυντικές πολιτικές και υπογραμμίσαμε την ανάγκη για αποαποικιοποίηση στην Ανατολική Ευρώπη!

💡 Τονίσαμε την ανάγκη μεγαλύτερης εστίασης στην πολιτική ασφάλειας και άμυνας στα προγράμματα των Πράσινων και προοδευτικών πολιτικών οργανώσεων!

📚 Ξεκινήσαμε τη δημιουργία ενός Εγχειριδίου που θα αποτελέσει τη βάση για τις Οργανώσεις Μέλη του CDN, ώστε να δημιουργήσουν τα δικά τους πολιτικά τους έγγραφα για την ασφάλεια!

Οι Νέοι Πράσινοι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε κάθε νέο άτομο που συμμετείχε στη Συνεδρία, τα μέλη της Ομάδας Προετοιμασίας που έκαναν θαυμάσια οργανωτική δουλειά, τις ομιλήτριες και τους ομιλητές για τις εξαιρετικές παρουσιάσεις τους, και τους φορείς που κατέστησαν αυτή την εμπειρία δυνατή! Εις το επανιδείν...



Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009
Αυτόνομη πολιτική νεολαία, οικολογικά και πολιτικά ανήσυχων νέων!
Μέλος των Δικτύων: FYEG, CDNEE, GYG, SAVE WILD

Δεν υπάρχουν σχόλια: