"ΕΝΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!" - Extinction Rebellion Ηνωμένου Βασιλείου για το COP26!

A CORRUPT COP CAN'T SOLVE A CRIME AGAINST HUMANITY!
Extinction Rebellion UK Approach to COP26

Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας! Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλες και όλους μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!

Δες το σχετικό βίντεο εδώ 

«Οι πυρκαγιές, οι καταιγίδες, οι θανατηφόροι καύσωνες, οι ξηρασίες, οι παγετώνες που λιώνουν, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια είναι μόνο μια γεύση από το τι μας ετοιμάζουν τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου. Τα οικοσυστήματα καταστρέφονται. Τα είδη εξαφανίζονται. Τα σημεία ανατροπής πλησιάζουν και μπορεί να έχουν ήδη περάσει. Δεν θα υπάρξει επιστροφή. Και αυτό ήταν που προέβλεπαν οι επιστήμονες.

Οι ζωές και τα μέσα διαβίωσης καταστρέφονται και εκατομμύρια ζωές έχουν ήδη χαθεί. Εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν ήδη χτυπηθεί από τις επιπτώσεις από την ακόμα αναπτυσσόμενη οικονομία άνθρακα και την κατάρρευση του κλίματος και της φύσης μας. Το μέλλον των παιδιών μας προδίδεται. Το μέλλον των παιδιών σας προδίδεται. Δεν θα τους το συγχωρήσουμε.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις, στο κρεβάτι με εταιρείες ορυκτών καυσίμων και άλλες αντικλιματικές βιομηχανίες των οποίων οι στρατοί λομπίστες καταδιώκουν τις αίθουσες των κοινοβουλίων σε όλο τον κόσμο, αγνόησαν σε μεγάλο βαθμό αυτές τις προειδοποιήσεις και εν γνώσει τους συνέχισαν να επιτρέπουν την επέκταση των πηγών θανάτου και καταστροφής.

Δεκαετίες άρνησης, αδράνειας και εκθετικής αύξησης των εκπομπών άνθρακα μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Έχουμε εκπέμψει περισσότερο άνθρακα από τότε που οι κυβερνήσεις συνεδριάζουν για να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση από ό,τι στο σύνολο της ανθρώπινης ιστορίας προηγουμένως.

Οι κυβερνήσεις μας δεσμεύτηκαν να προσπαθήσουν να διατηρήσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κάτω από τους 1,5 βαθμούς Κελσίου πριν από έξι χρόνια. Οι πλούσιες χώρες υποσχέθηκαν να παρέχουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως μέχρι το 2020 για να υποστηρίξουν την απελευθέρωση του άνθρακα, βιώσιμη ανάπτυξη στις φτωχές χώρες.

Αλλά από τότε οι παγκόσμιες εκπομπές άνθρακα συνέχισαν να αυξάνονται. Έκτοτε, οι κυβερνήσεις έχουν ξοδέψει περισσότερα για την επιδότηση ορυκτών καυσίμων από ό,τι σε πολιτικές για την εκπλήρωση των δεσμεύσεών τους—χρησιμοποιώντας τα χρήματα των φορολογουμένων για να χρηματοδοτήσουν τη δική τους καταστροφή. Έκτοτε, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, ως οικοδεσπότης του COP26, ανέθεσε μια έκθεση από τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας που ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν νέα έργα ορυκτών καυσίμων από τώρα και στο εξής, εάν πρόκειται να παραμείνουμε κάτω από τον 1,5 C — ωστόσο η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως πολλοί άλλοι, συνεχίζει να αδειοδοτεί νέα έργα. Έκτοτε, οι πλούσιες χώρες, που ευθύνονται για το 92% των υπερβολικών εκπομπών στην ατμόσφαιρα, αθέτησαν τις ανεπαρκείς υποσχέσεις τους προς τις φτωχές χώρες. Από τότε η οικολογική καταστροφή έχει επιταχυνθεί.

Δεν μπορούν να πουν ότι δεν ήξεραν. Αυτό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.»

Βοήθησε την XR: https://extinctionrebellion.uk/donate/

Extinction Rebellion UK: https://extinctionrebellion.uk/ 
International: https://rebellion.global/ 

1. Tell The Truth 
2. Act Now 
3. Beyond Politics 

World Map of Extinction Rebellion Groups: https://map.extinctionrebellion.uk/


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: