Οι Νέοι Πράσινοι για την 1η Διεθνή Συνέλευση Δημιουργικού Ακτιβισμού του Activist Handbook!


 Οι Νέοι Πράσινοι για την 1η Διεθνή Συνέλευση Δημιουργικού Ακτιβισμού του Activist Handbook!

Στις 30 και 31 Ιουλίου 2022, άτομα από όλο τον κόσμο, που θέλουν να επιφέρουν κοινωνική αλλαγή, συγκεντρώθηκαν σε τοπικούς κόμβους (local hubs), ώστε να γράψουν πρακτικούς οδηγούς για δημιουργικά άτομα που ασχολούνται με τον ακτιβισμό! Η εκδήλωση συντονίστηκε υβριδικά, από μέλη του Activist Handbook που βρέθηκαν στην Καβάλα από τις 26 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, μαζί με μέλη της οργάνωσης τα οποία βοήθησαν μέσω διαδικτύου! Οι Νέοι Πράσινοι Ελλάδας, με μεγάλη μας χαρά στηρίξαμε την ομάδα που ήρθε στην Καβάλα στα πλαίσια της 1ης Διεθνής Συνέλευσης Δημιουργικού Ακτιβισμού του Activist Handbook!


1η Διεθνής Διαδικτυακή Συνέλευση Δημιουργικού Ακτιβισμού στην Ν. Καρβάλη Καβάλας

Η 1η Διεθνής Διαδικτυακή Συνέλευση Δημιουργικού Ακτιβισμού πραγματοποιήθηκε στις 30 & 31 Ιουλίου 2022 με έδρα την Ν. Καρβάλη Καβάλας από το παγκόσμιο ίδρυμα Activist Handbook (https://www.activisthandbook.org/el/home), με την υποστήριξη των Νέων Πράσινων Ελλάδας (https://neoiprasinoi.blogspot.com/). 

Το Activist Handbook είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας ίδρυμα με έδρα το Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το οποίο μεταξύ άλλων αναπτύσσει έναν ιστότοπο, παρόμοιο του Wikipedia, με στόχο την ελεύθερη ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών σχετικά με τις δράσεις των ενεργών πολιτών. 

Στην 1η Διεθνή Διαδικτυακή Συνέλευση Δημιουργικού Ακτιβισμού του Activist Handbook συμμετείχαν περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Ολλανδία, Νιγηρία, Γκάνα, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Κένυα, Λιβερία, Μπουρκίνα Φάσο, Αλγερία και Ινδία. Ενεργοί πολίτες για την οικολογία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και υποστηρικτές της κοινωνικής δικαιοσύνης συγκεντρώθηκαν για να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες.

Την εκδήλωση συντόνισαν από την Νέα Καρβάλη Καβάλας οι Joppe Hoekstra - Συντονισμός Προγραμμάτων, Vaan Droogh - Συντονισμός Εκδηλώσεων και Ιάσων Πασχαλίδης-Γεροστεργίου - Συντονισμός Τοπικοποίησης, ενώ βοήθησαν μέσω διαδικτύου η Bassma Matrouf από το Μαρόκο και ο Cita Ayeni από την Ολλανδία. 

Ο στόχος της 1ης Διεθνής Διαδικτυακής Συνέλευσης Δημιουργικού Ακτιβισμού του Activist Handbook ήταν η συγγραφή ή μετάφραση κειμένων και άρθρων σχετικά με θέματα ενεργών πολιτών, ενδεικτικά σε θέματα όπως: Έμφυλη Ισότητα στην Εργασία, Κοινωνικές Ελευθερίες, Δικαιώματα των Γυναικών, Παιδική Εργασία, Βελτίωση Συστημάτων Υγείας, Επιστήμη και Ακτιβισμός, Κοινωνική Συνοχή κ.α., τα οποία θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Activist Handbook, του συνεργατικού εγχειριδίου που στοχεύει στην ελεύθερη ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών σχετικά με τον ακτιβισμό.


Το Activist Handbook είναι ένας ιστότοπος, παρόμοιος του Wikipedia, με στόχο την ελεύθερη ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών σχετικά με τον ακτιβισμό. Μάθε περισσότερα για το Activist Handbook⤵️

https://activisthandbook.org/el/home


Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!

1η Διεθνής Συνέλευση Δημιουργικού Ακτιβισμού του Activist Handbook!

Εν συντομία

Κανένα άτομο δεν γεννιέται ακτιβιστής ή ακτιβίστρια. Και το εκπαιδευτικό μας σύστημα σίγουρα δεν μας μαθαίνει το πώς να γίνουμε δημιουργικά άτομα που ασχολούνται με τον ακτιβισμό. Ας γράψουμε λοιπόν μαζί ένα εγχειρίδιο. Είναι καιρός να εκπαιδεύσουμε δημιουργικά άτομα που να ασχολούνται με τον ακτιβισμό. Οι πραγματικοί άνθρωποι χρειάζονται πραγματική πρακτική βοήθεια στον αγώνα μας ενάντια στην αδικία. Όχι άλλο μπλα μπλα μπλα. Στη Διεθνή Συνέλευση για Δημιουργικούς/ες Ακτιβιστές/ίστριες, δεν γράφουμε άρθρα μόνο και μόνο για να γράφουμε άρθρα. Θέλουμε να επιφέρουμε πραγματική αλλαγή. 

Η εκδήλωση είναι μια έντονη δραστηριότητα ομαδικής εργασίας που μοιάζει με σπριντ που διαρκεί μόνο 2 ημέρες και παράγει σαφή γραπτά αποτελέσματα. Όλα τα άρθρα θα προστεθούν στο συνεργατικό εγχειρίδιο Activist Handbook!

Μάθε περισσότερα για την εκδήλωση στον ιστότοπο του Activist Handbook⤵️

https://activisthandbook.org/el/rebelassembly


Πηγές:



Οι Νέοι Πράσινοι πραγματοποιούμε συναντήσεις γνωριμίας και σχεδιασμού πιθανών δράσεων σε όλη την Ελλάδα! Θέλεις να μας γνωρίσεις; Τότε δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας!

Κάνε εγγραφή στην Πράσινη Αγέλη ➡️ https://mailchi.mp/a187bd43e7bb/be-brave-neoi-prasinoi ή/και στείλε μας email ➡️ neoi.prasinoi@gmail.com, ώστε να μάθεις περισσότερα! Στην περίπτωση που επιλέξεις την επικοινωνία μέσω email, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ως θέμα το Καλοκαίρι 2022 - Για να σε συναντήσω..., θα το εκτιμήσουμε ιδιαιτέρως!



Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: