Στις 25 με 30 Ιουλίου η φετινή διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για την Βιοποικιλότητα» στην Ίο - Save Ios!


Στις 25 με 30 Ιουλίου η φετινή διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για την Βιοποικιλότητα» στην Ίο - Save Ios!


Την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η φετινή 5η διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για την Βιοποικιλότητα». Η φετινή εκδήλωση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου για την Βιοποικιλότητα αφιερώνεται στη Θαλάσσια Βιοποικιλότητα και θα πραγματοποιηθεί στο κυκλαδονήσι της Ίου, στον υπέροχο όρμο «3 Κλησιές» - https://youtu.be/Jq0XSU0lp

1. Δεν υφίστανται όρια συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν δωρεάν στις δύο παραδοσιακές κατοικίες που δεσπόζουν τον υπέροχο όρμο των «3 Κλησιών», ιδιοκτησίας μέλους του Σωματείου «Save Ios», μέχρι εξάντλησης των 10 διαθέσιμων κλινών. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες μπορούν να οργανώσουν την διαμονή τους είτε σε λοιπά καταλύματα του νησιού, είτε με υπνόσακους στις ελεύθερους χώρους των δύο κατοικιών.

2. Το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ: 



4. Για περισσότερες πληροφορίες : 6945927483 και 6972911008.

Υπενθυμίζουμε ότι η 5η διοργάνωση του «Θερινού Σχολείου για την Θαλάσσια Βιοποικιλότητα» στηρίζεται από τα Σωματεία «Save Ios» και «Σύνδεσμος Ιητών», από το «Δίκτυο για την προστασία της Άγριας Φύσης - «Save Wild» και τους Συλλόγους «Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων - «Αλκυόνη» και «Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου», από το «Σωματείο για τη μελέτη, περίθαλψη και επανένταξη της άγριας ζωής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας «Δράση για την άγρια ζωή», την οργάνωση «Νέοι Πράσινοι» και την «Οικολογική Συμμαχία».
 
Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η επιλογή της Ίου για την φετινή διοργάνωση της ετήσιας εκδήλωσης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Βιοποικιλότητας δεν είναι τυχαία. Την τελευταία δεκαετία η Ίος βρέθηκε στη δίνη μιας σειράς από τις πλέον βίαιες οικοδομικές παρεμβάσεις που, με την μορφή δήθεν τουριστικών επενδύσεων, αλλοίωσαν τοπία, κατέστρεψαν αιγιαλούς και παράκτια μέτωπα, κορυφογραμμές, κοίτες ρεμάτων, φυσικά οικοσυστήματα και βιοποικιλότητα, ώστε να μπορεί σήμερα να χαρακτηριστεί κάλλιστα το νησί ως εμβληματικός τόπος βαριάς περιβαλλοντικής κακοποίησης. 

Η βίαιη περιβαλλοντική κακοποίηση από τη μία, oι αγώνες που δίνουν ενάντια εδώ και καιρό μία σειρά σημαντικών συλλογικοτήτων και η πλήρης έλλειψη καταγραφής των θαλάσσιων και χερσαίων ειδών της νήσου από την άλλη, οδηγούν δίκαια στην πραγμάτωση της 5ης κατά σειρά διοργάνωσης του «Θερινού Σχολείου για Βιοποικιλότητα» στην Ίο.
 
Save Ios!

Κάνε εγγραφή στην Πράσινη Αγέλη ➡️ https://mailchi.mp/a187bd43e7bb/be-brave-neoi-prasinoi ή/και στείλε μας email ➡️ neoi.prasinoi@gmail.com, ώστε να μάθεις περισσότερα! 

Στην περίπτωση που επιλέξεις την επικοινωνία μέσω email, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις ως θέμα το 5ο «Θερινό Σχολείο για τη Θαλάσσια Βιοποικιλότητα», θα το εκτιμήσουμε ιδιαιτέρως!


Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: