Οι Νέοι Πράσινοι στα Σκόπια για την έναρξη της Κλιματικής Εκστρατείας Νέων Πράσινων Βαλκανίων "Let's TRAIN!"

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ 
"Let's TRAIN!"
-
17-19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Οι Νέοι Πράσινοι στα Σκόπια για την έναρξη της Κλιματικής Εκστρατείας Νέων Πράσινων Βαλκανίων "Let's TRAIN!"

Το διάστημα 17-19 Νοεμβρίου 2023, οι Νέοι Πράσινοι επισκεφτήκαμε τα Σκόπια στα πλαίσια στης Κλιματικής Εκστρατείας "Let's TRAIN!", την οποία και συνδιοργανώνουμε μαζί με τις οργανώσεις των Νέων Πράσινων Σερβίας (Zelena Omladina Srbije – ZOS), Βόρειας Μακεδονίας (MODOM), Κροατίας (Zeleni Prozor / Forum for Sustainable Development Green Window Croatia) και Μαυροβουνίου (Forum Mladih URA), και με την υποστήριξη του Δικτύου Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ανατολικής Ευρώπης (CDN), του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Νεολαίας (EYF), και του Συμβουλίου της Ευρώπης (CoE).

Είναι γεγονός, ότι οι σιδηρόδρομοι σε όλες τις χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση και ο σκοπός αυτής της εκστρατείας είναι να ασκήσουμε πίεση και να ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις μας να συνεργαστούν για τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της ποιότητας του σιδηροδρομικού δικτύου στις χώρες μας, μέσω διακρατικών πρωτοβουλιών! Στα πλαίσια της συνάντησης, η οποία σηματοδότησε την έναρξη της εκστρατείας μας: 

🚉 Μιλήσαμε για την επιδείνωση της κατάστασης των σιδηροδρόμων στις χώρες μας και το ιστορικό υπόβαθρο. Εργαστήκαμε στο πώς θα μπορούσαμε να δικτυώσουμε καλύτερα τις χώρες των Βαλκανίων και συνειδητοποιήσαμε ότι οι σιδηρόδρομοι αποτελούν την πιο άνετη και προσιτή επιλογή για τον μέσο άνθρωπο! 

🚂 Είχαμε πολύ ενημερωτικές διαλέξεις από ειδικούς: ο Predrag Momčilović μίλησε για τη σύνδεση των Βαλκανίων, ο Jon Worthe αναφέρθηκε στο #CrossBorderRail και πώς μοιάζει η σιδηροδρομική υποδομή όταν διασχίζει κάποιος τα σύνορα στις χώρες της Ευρώπης, και η Martina Blinkova Donchevska παρουσίασε τα σχέδια για την επέκταση του σιδηροδρόμων στη Βόρεια Μακεδονία το επόμενο διάστημα! 

🚝 Τέλος, ανταλλάξαμε πληροφορίες για τις οργανώσεις μας και εργαστήκαμε σε σχέδια δικτυώσης, με στόχο τα μέλη μας να συνεργαστούν σε περισσότερες κοινές διαβαλκανικές δράσεις στο μέλλον!


ΖΗΤΑΜΕ ΤΡΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ! #Let'sTRAIN!



Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009
Αυτόνομη πολιτική νεολαία, οικολογικά και πολιτικά ανήσυχων νέων!
Μέλος των Δικτύων: FYEG, CDNEE, GYG, SAVE WILD

Δεν υπάρχουν σχόλια: