Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πράσινων: Η εργασία υπό καπιταλισμό βλάπτει τη ψυχική μας υγεία!


Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πράσινων: Η εργασία υπό καπιταλισμό βλάπτει τη ψυχική μας υγεία!


Η καλή ψυχική υγεία διευκολύνει την αναζήτηση και τη διατήρηση εργασίας. Η ανεργία προκαλεί άγχος και μπορεί να προκαλέσει άλλες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία. Η υπερβολική εργασία και οι κακές συνθήκες εργασίας μπορεί να προκαλέσουν κόπωση, άγχος και μειωμένο ύπνο. Οι συνθήκες εργασίας και οι αμοιβές στην Ανατολική Ευρώπη εξακολουθούν να είναι πίσω από τη Δυτική Ευρώπη.

Η νεανική ανεργία αντιδρά πιο έντονα στους οικονομικούς κλυδωνισμούς. Οι περισσότεροι εργοδότες προτιμούν να προσλαμβάνουν άτομα με μεγαλύτερη εμπειρία όταν οι καιροί είναι αβέβαιοι. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η ανεργία είναι υπερδιπλάσια για τους νέους από ότι για τους ενήλικες. Πολλοί Ανατολικοευρωπαίοι αποφασίζουν να μεταναστεύσουν αναζητώντας εργασία. Εν τω μεταξύ, η νεολαία της Δυτικής Ευρώπης τείνουν να παραμένουν στις χώρες τους.

Οι οικονομικοί μετανάστες κινδυνεύουν περισσότερο να βιώσουν κακές συνθήκες εργασίας. Οι Ανατολικοευρωπαίοι που προσδιορίζονται ως θύματα εκμετάλλευσης είναι λιγότερο πιθανό να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη.







Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα έχει ομαλοποιήσει μια κουλτούρα υπερκόπωσης. Οφείλουμε:

  • Να επεκτείνουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων αυξάνοντας την ελάχιστη αμοιβή και τις αμειβόμενες διακοπές, μειώνοντας τις μέγιστες ώρες εργασίας, περιορίζοντας τους λόγους απόλυσης και καταργώντας την απλήρωτη εργασία.
  • Να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα των εργαζομένων μέσω ενός Ευρωπαϊκού Βασικού Εισοδήματος.
  • Να διευρύνουμε το πεδίο εφαρμογής και την επιβολή της νομοθεσίας κατά των διακρίσεων στις προσλήψεις και στην εργασία, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες, ανεξαρτήτως ταυτότητας, στην εργασία, αλλά και εντός της εργασίας.


Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: