Οι Νέοι Πράσινοι στις Βρυξέλλες για το Young Greens Decentralised Training 2022!


Οι Νέοι Πράσινοι στις Βρυξέλλες για το Young Greens Decentralised Training 2022!

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι Νέοι Πράσινοι Ελλάδας βρεθήκαμε στις Βρυξέλλες μαζί με 7 ακόμη καταπληκτικές οργανώσεις Νέων Πράσινων από όλη την Ευρώπη, ώστε να συμμετάσχουμε στην 1η ενότητα του Young Greens Decentralised Training της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων - FYEG και του Campaign Accelerator.

Το Young Greens Decentralised Training 2022 είναι ένα υβριδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για Οργανώσεις Μέλη της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων - FYEG, με τη συνεισφορά εξωτερικών εκπαιδευτών του Campaign Accelerator. Η Αποκεντρωμένη Εκπαίδευση των Νέων Πρασίνων είναι ένα έργο ανάπτυξης ικανοτήτων που στοχεύει στις συγκεκριμένες ανάγκες των στρατηγικής σημασίας Οργανώσεων Μελών της Ομοσπονδίας, μέσω της μη τυπικής εκπαίδευσης με ζωντανά και διαδικτυακά εργαστήρια. 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 8 Οργανώσεις Νέων Ευρωπαίων Πράσινων: 

Οι επιλεγμένες Οργανώσεις Μέλη θα λάβουν εξατομικευμένη εκπαίδευση σχετικά με την οργανωτική στρατηγική (προσδιορισμός της αποστολής και του οράματος της οργάνωσης, και μεθοδολογίες για την οικοδόμηση της αλλαγής), τη βιώσιμη ανάπτυξη της οργάνωσης και στρατολόγηση μελών (διατομεακές και συμπεριληπτικές προσεγγίσεις για τις διαδρομές στρατολόγησης και εθελοντικής δέσμευσης), καθώς και για την ομαδική εργασία (διαίρεση εργασιών, δομές μάθησης και ανταλλαγής). 

Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέων Ευρωπαίων Πράσινων είναι μια υβριδική δραστηριότητα και οι διάφορες συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο έως το τέλος του 2022.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο 8 Οργανώσεις Μέλη έφτασαν στις Βρυξέλλες για τη ζωντανή εκδήλωση της Αποκεντρωμένης Εκπαίδευσης των Νέων Πράσινων. Οι εκπρόσωποι των 8 οργανώσεων συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους, εστιάζοντας στην ενίσχυση των ικανοτήτων στρατολόγησης μελών και στη δομή της οργάνωσής τους.

Μετά από αυτήν την εκδήλωση μάθησης και σύνδεσης στις Βρυξέλλες, οι 8 θα συμμετάσχουν σε συνεχείς διαδικτυακές εκπαιδεύσεις για να εξασφαλίσουν τη διάδοση των μαθημάτων μεταξύ των ακτιβιστών των οργανώσεών τους.

Με αυτή τη δραστηριότητα, η Ομοσπονδία Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων - FYEG δίνει την ευκαιρία στις Οργανώσεις Μέλη της να μάθουν, να ανταλλάξουν σκέψεις και γνώσεις και να εργαστούν για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στις δομές τους, διασφαλίζοντας τη δέσμευση και την ανάπτυξη των μελών τους στο σώμα και τους χώρους τους με τη δημιουργία ποικίλων και φιλόξενων δραστηριοτήτων. 

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται ειδικά σε εκείνες τις Οργανώσεις Μέλη που:

  • Αντιμετώπισαν πρόσφατες αλλαγές στις δομές τους λόγω εσωτερικών ή εξωτερικών παραγόντων και επιθυμούν να δημιουργήσουν στρατηγικές για την προσέγγιση νέων μελών ή/και να εργαστούν σε μονοπάτια δέσμευσης για να εξασφαλίσουν τη ενεργό συμμετοχή και να εκπληρώσουν τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των μελών τους
  • Επιθυμούν να ενισχύσουν τις δομές και την ετοιμότητά τους για (εκλογική) εκστρατεία
  • Θέλουν να αναλύσουν την εσωτερική λειτουργία της οργάνωσης, προκειμένου να ενισχύσουν τις καλές πρακτικές και να εφαρμόσουν καλύτερες διαδικασίες
  • Φιλοδοξούν να αυξήσουν τον αντίκτυπό τους και την ικανότητά τους να συνεργάζονται με άλλα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη στα οικοσυστήματα τους

Οι συνεδρίες που αποτελούν το πρόγραμμα αυτής της Αποκεντρωμένης Εκπαίδευσης θα προσφέρονται από εξωτερικούς εκπαιδευτές του Campaign Accelerator. Κατά τη διάρκεια αυτής της δραστηριότητας, οι εκπαιδευτές θα εκπαιδεύσουν τις Οργανώσεις Μέλη στις παρακάτω ενότητες:

  • Ενότητα 1: Ο ρόλος και η αποστολή των Οργανώσεων Μελών στα οικοσύστημά τους
  • Ενότητα 2: Εργαλεία, θεωρίες και πλαίσια για την στρατολόγηση νέων μελών
  • Ενότητα 3: Εργαλεία, θεωρίες και πλαίσια για τη διατήρηση των μελών και την εργασία στην οργανωτική ανάπτυξη


Οι Νέοι Πράσινοι Ελλάδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας κάθε άτομο που βρέθηκε μαζί μας στις Βρυξέλλες. Ήταν μια εξαιρετικά εκπαιδευτική και ενδυναμωτική εμπειρία και ανυπομονούμε να εργαστούμε σκληρά στις άλλες δύο ενότητες!


Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: