Το πολυαναμενόμενο Food Issue του The Ecosprinter, είναι επιτέλους εδώ!

Το πολυαναμενόμενο Food Issue του The Ecosprinter, του περιοδικού των Νέων Ευρωπαίων Πρασίνων είναι επιτέλους εδώ!

Pretzel, paella, dumplings, ζυμαρικά, βάφλες… φαγητό! Πεινάτε ήδη; Αντέξτε μαζί μας! Ικανοποιήστε την πείνα σας με τα φετινά άρθρα της έντυπης έκδοσης Ecosprinter.

Το φαγητό είναι παρόν στην καθημερινότητά μας, αλλά είναι και πολιτικό θέμα. Ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας και η επιρροή της στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων μας έδειξε για άλλη μια φορά την πολιτική διάσταση των τροφίμων και της γεωργίας. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τομείς όπου η πολιτική διάσταση των τροφίμων γίνεται εμφανής, για παράδειγμα όταν πρόκειται για τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπό του.

Ρωτήσαμε τους συγγραφείς μας για αυτά τα θέματα. Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων; Ποιες είναι οι κοινωνικές επιπτώσεις του τρέχοντος συστήματος παραγωγής τροφίμων; Είναι ίση η πρόσβαση σε τρόφιμα σε όλο τον κόσμο;

Έχουμε λάβει πολλές απαντήσεις που εκτείνονται από τη χρήση των σκουληκιών στη γεωργία έως τα τρόφιμα στη ζωή των αθλητών. Ας ελπίσουμε ότι θα βρείτε έμπνευση διαβάζοντας αυτά τα άρθρα και θα ενεργοποιηθείτε για να αντιμετωπίσετε τη σπατάλη τροφίμων, τη μη βιώσιμη γεωργία και την παγκόσμια πείνα.

Για να συντάξουμε τη φετινή έκδοση, κάναμε μερικές ερωτήσεις στον ευρωβουλευτή των Πρασίνων/EFA Thomas Waitz, έναν πρώην αγρότη και πολυετή ακτιβιστή για θέματα που σχετίζονται με τη γεωργία και τα τρόφιμα. Μπορείτε να διαβάσετε τι έχει να πει στη συνέντευξη αυτής της έκδοσης.

Αυτό το περιοδικό κορυφώνει την ετήσια δουλειά τεσσάρων νεαρών πράσινων ακτιβιστών: Christina, Edoardo, Gabriella και Miriam. Έχουμε περάσει πολλά βράδια μαζί επιμελώντας και σχεδιάζοντας τις δημοσιεύσεις. Ήταν χαρά μας που καταλήξαμε σε αυτήν την έκδοση, η οποία έχει στόχο να δώσει φωνή σε νέους συγγραφείς από όλη την Ευρώπη. Ελπίζουμε να απολαύσετε την ανάγνωσή της!

Η Συντακτική Επιτροπή

Christina Keßler, Edoardo De Paola, Gabriella Waibel, Miriam Sivianes Mendia


Μπορείς να διαβάσεις την online έκδοση εδώ: https://www.ecosprinter.eu/blog/food-issue/ 


Με τις συνεισφορές των Ιάσων Πασχαλίδη-Γεροστεργίου, Dusan Ljumovic, Angela Timmermans, Nessa Molina, Melissa Muhr και Emil Schenkyr και τη γενναιόδωρη υποστήριξη του ευρωβουλευτή Thomas Waitz, το φετινό τεύχος αντιμετωπίζει τρία βασικά ερωτήματα:

  • Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις των τροφίμων;
  • Ποιες είναι οι κοινωνικές επιπτώσεις του τρέχοντος συστήματος παραγωγής τροφίμων;
  • Είναι ίση η πρόσβαση σε τρόφιμα σε όλο τον κόσμο;

Από τη Γερμανία στην Ελλάδα, υβριδικά σκουλήκια μέχρι αθλήματα – και με μερικές νόστιμες συνταγές για να δοκιμάσετε στα ενδιάμεσα διαλείμματα από το διάβασμα!

Το τεύχος αντιπροσωπεύει επίσης τη μακροχρόνια εργασία της Συντακτικής Επιτροπής του Ecosprinter 2021/2022Christina Keßler, Edoardo De Paola, Gabriella Waibel και Miriam Sivianes Mendia.


Μπορείς να διαβάσεις την online έκδοση εδώ: https://www.ecosprinter.eu/blog/food-issue/ 

Καλή ανάγνωση 📖!


Στον αγώνα για ένα Όμορφο και Δίκαιο μέλλον για όλ@ς μας, στεκόμαστε ΜΑΖΙ!


Νέοι Πράσινοι – Μέλος της Ομοσπονδίας Νέων Ευρωπαίων Πράσινων από το 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: